Aktuelno iz kulture

Film "Nož u leđa 2" koji je sniman u Beogradu sada ima sasvim drugačije ime

Komentari

Autor: Euronews Srbija, S. R.

14/06/2022

-

16:14

Film "Nož u leđa 2" koji je sniman u Beogradu sada ima sasvim drugačije ime
Film "Nož u leđa 2" koji je sniman u Beogradu sada ima sasvim drugačije ime - Copyright Netflix

veličina teksta

Aa Aa

Nastavak Netfliksovog hit filma "Nož u leđa" ("Knives Out") koji je jednim delom sniman u Beogradu, neće nositi naziv "Nož u leđa 2", nego "Glass Onion".

Naziv, koji u doslovom prevodu označava "Luk od stakla", najavio je reditelj Rajan Džonson zajedno sa kratkim tizerom za film.

U glavnoj ulozi detektiva Benoa Blana je ponovo Danijel Krejg, a pridružuju mu se Edvard Norton, Ketrin Han, Lesli Odom Mlađi, Džesika Henvik, Kejt Hadson, Dejv Batista i drugi.

 

 

Iako se zaplet filma i dalje krije od javnosti, Džonson je nagovestio da će "Luk od stakla" biti potpuno drugačiji od "Nož u leđa".

"Ono što volim kod Agate Kristi je što nikad nije pratila samo jednu nit. Mislim da mnogi pogrešno misle da njene knjige koriste istu formulu iznova i iznova, ali pravi ljubitelji znaju da je upravo suprotno. Ona se nikad nije oslanjala samo na otkrivanje ubistava, nego je neprestano proširivala granice žanra. Pod kišobranom misterije, pisala je špijunske trilere, horore, potrage za serijskim ubicama i svaki sa svojim tonom, ambicijom i razlogom za postojanje, kao i naslovom", napisao je reditelj na Tviteru.

Tako će poput Agatinog detektiva Poaroa, Krejgov junak u nastavku rešavati sasvim novu misteriju u koju su uključeni novi protagonisti.

Uspeh prvog dela ovog ostvarenja bio je pravo iznenađenje, jer je uprkos skromnom budžetu, ovaj film na blagajnama uspeo da zaradi impresivnih 311 miliona dolara, a dobio je pozitivne ocene i kritike i publike.

Netfliks je početkom godine kupio prava za snimanje još dva nastavka i to za 400 miliona dolara. Iako još nije poznat datum njegovog objavljivanja, izvesno je da će u jednom trenutku ove godine moći da se gleda na Netfliksu.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura