Aktuelno iz kulture

Suzana Lukić: Najveću tremu sam imala pred Milenom Marković na probi predstave "Deca"

Komentari

Autor: Tanjug

25/10/2022

-

11:14

Suzana Lukić: Najveću tremu sam imala pred Milenom Marković na probi predstave "Deca"
Suzana Lukić: Najveću tremu sam imala pred Milenom Marković na probi predstave "Deca" - Copyright Tanjug/Jadranka Ilić

veličina teksta

Aa Aa

Suzana Lukić glumi u novoj hit predstavi "Deca" po istoimenom romanu Milene Marković, koja se već nekoliko nedelja s velikim uspehom igra u Narodnom pozorištu.

Lukić kaže da je rad na predstavi bio fizički izazov pošto niko od glumaca nije ranije učestvovao u delu u kome "sat i po ulazite iz songa u song".

"Predivna poezija Makrović i fascinantna muzika Irene Popović Dragović u vama budi u svakom trenutku najdublje emocije, koje je čak trebalo savladati. Amaterski je da od početka do kraja vi kao protagonista proživljavate sa tim patosom", rekla je glumica u intervjuu za Tanjug Reflektor.

Libreto je priredio Dimitrije Kokanov, a Lukić priznaje da su svi nastojali da priču dovedu do kraja i da se emotivno ne raspadnu već u prvom songu.

"Deca" su opera koju izvode glumci uz pomoć tri operska pevača i orkestra, a Lukić je rekla da je "to specifičan žanr koji se kod nas u pozorištu još uvek nije dogodio, ne samo u dramskom nego i u operskom smislu".

Tanjug/Jadranka Ilić

 

"Jelena Novak, muzički dramaturg, kaže da je u operskom svetu ovo za Srbiju i okolinu zaista nova forma", istakla je Lukić.

Prema njenim rečima, svaki od glumaca je pojedinačno imao je "fascinantne muzičke zadatke", iako njihovi glasovi nisu školovani da pevaju sat i po, što su uspeli zahvaljujući dobrom treningu.

Popović Dragović nije birala glumce na klasičnom kastingu, već je prethodno radila sa svima, dok se koreograf Igor Koruga bavi specifičnom vrstom plesnog teatra, napomenula je Lukić.

"Kad nas je video i skupio, koreografiju je pravio i zamišljao u odnosu na to što dobija od nas", priznala je glumica.

"Milena je jako zadovoljna kako se sve dogodilo. Igrala sam u nekim njenim komadima i znam kako reaguje posle premijere. Čini mi se da je iskreno zadovljna onim što smo uradili", rekla je Lukić.

Primetivši da je "delo brutalno lično", Lukić je dodala da je najveću tremu imala na prvoj probi pred Marković.

"Ovo nije klasično dramsko delo. Sa njene strane nema nikakvog otklona", ocenila je Lukić.

Komentari (0)

Kultura