Aktuelno iz kulture

Koncert CéU, brazilske dobitnice Latino Gremija, u Evropskoj prestonici kulture

Komentari

Autor: Euronews Srbija

31/10/2022

-

14:37

Koncert CéU, brazilske dobitnice Latino Gremija, u Evropskoj prestonici kulture
Koncert CéU, brazilske dobitnice Latino Gremija, u Evropskoj prestonici kulture - Copyright Divulgacao

veličina teksta

Aa Aa

Koncert nagrađivane i svetski priznate brazilske pevačice CéU održaće se 20. novembra u novosadskoj Gradskoj koncertnoj dvorani sa početkom u 20 časova, u okviru programskog luka "Druga? Evropa" Evropske prestonice kulture.

Brazilska pevačica CéU nastupiće u Novom Sadu u okviru programa posvećenih pioniru elektronske muzike na našim prostorima i u Brazilu - Mitru Subotiću Subi. Upravo je njegov rad uticao na CéU koja dolazi iz Sao Paola, grada u kom je Suba živeo i stvarao muziku, i u kojem se snažno čuva sećanje na njegovo životno delo.

Album pod nazivom CéU pevačica je objavila 2007. godine i bila je nominovana za Gremi u kategoriji svetske muzike. Sa pet izdatih albuma, CéU je bila nominovana osam puta i osvojila je tri Latino Gremija za albume Tropik (2017) i Apka! (2020).

Divulgacao

 

Njena muzika je postala popularna širom sveta, a nastupala je i na najprestižnijim festivalima kao što su Montreal Jazz Festival (Kanada), North Sea Jazz (Holandija), Coachella (SAD), Roskilde (Danska), Rock in Rio (Brazil) i Lollapalooza (Brazil).

Njeni albumi i emisije redovno se nalaze na World Music listi časopisa i novina širom sveta, kao što su The New York Times, The Guardian, Q Magazine, Mojo Magazine, Sunday Times, O Globo, Folha de S. Paulo.

Programski luk "Druga? Evropa" predstavlja veliko finale Evropske prestonice kulture koji od 7. oktobra do 27. novembra pokreće pitanja dominantnih vrednosti u evropskoj kulturi i umetnosti i dovodi do otkrivanja drugačijih, alternativnih, marginalizovanih, manjinskih i buntovnih izraza.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura