Aktuelno iz kulture

Premijerno izvođenje predstave "Yankee Rose" u BDP publika ispratila dugim aplauzom

Komentari

Autor: Tanjug

05/11/2022

-

23:35

Premijerno izvođenje predstave "Yankee Rose" u BDP publika ispratila dugim aplauzom
Tanjug/Rade Prelić - Copyright Tanjug/Rade Prelić

veličina teksta

Aa Aa

Premijera predstave "Yankee Rose" u režiji Miloša Lolića, održana je večeras na Maloj sceni "Predrag Pepi Laković" Beogradskog dramskog pozorišta.

Publiku u BDP-u oduševio je veliki glumački ansambl: Danica Maksimović, Ivana Nikolić, Iva Ilinčić, Milan Čučilović, Sara Ristić, Luka Grbić, Ivan Zablaćanski, Amar Chorović, Dimitrije Cincar - Kostić, Džonatan Mastor Lumbila, Mladen Lukić i Miloš Jakovljević.

Tanjug/video

 

Lolić je na neki način ovim projektom imao dve profesionalne "premijere" - prvi put je radio u BDP-u i imao "vatreno krštenje" na sceni sa svojom majkom Danicom Maksimović.

Do sada je publika navikla da gleda njegove predstave u Jugoslovenskom dramskom pozorištu, Ateljeu 212 i Narodnom pozorištu, i nije slučajno što je sada stigao u BDP, jer ovaj teatar uveliko dovodi velike inostrane reditelj i regionalna imena.

"Veoma volim rokenrol, što se može videti upravo i u prethodnim mojim predstavama. Tako sam želeo i da se ovde u najnovijoj drami čuje što više buke, da osetim “noise”, zvuk recimo grupa “Sonic Youth” ili “The Jesus and Mary Chain”. Biće alternativnog američkog zvuka u našoj predstavi", poručio je Lolić pre premijere.

Publika je dugim aplauzom ispratila protagoniste predstave sa scene.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura