Aktuelno iz kulture

Najšarmantnije filmske zvezde: Šest mačaka koje su ušle u istoriju filma

Komentari

Autor: Staša Rosić

19/11/2022

-

08:03

Najšarmantnije filmske zvezde: Šest mačaka koje su ušle u istoriju filma
Prinskrin/Youtube/Marvel Entertainment, TheMorsmordre, KinoCheck.com, Paul Middleton - Copyright Prinskrin/Youtube/Marvel Entertainment, TheMorsmordre, KinoCheck.com, Paul Middleton

veličina teksta

Aa Aa

Psi su, kao "čovekovi najbolji prijatelji" često zauzimali važne filmske uloge, od kojih su mnoge stekle status kultnih. Međutim, njihovi poslovični "neprijatelji" - mačke, imaju ništa manje važno mesto u kinematografiji.

Predstavljamo vam nekoliko filmskih mačaka koje neće biti zaboravljene u istoriji filma:

Kijanu iz filma "Kijanu" (2016)

Potcenjena komedija poznata i pod nazivom "Cat Boys" prati dvojicu rođaka (Kigan Majkl Kej i Džordan Pil), koji po svaku cenu pokušavaju da pronađu svog otetog ljubimca.

Međutim, ispostaviće se da je maca Kijanu u rukama opasnih narko dilera. 

Gospođa Noris iz filma "Hari Poter i kamen mudrosti" (2001)

Gospođa Noris, ljubimica Argusa Flinča (Dejvid Bredli), osvojila je planetu već u prvom pojavljivanju u filmu "Hari Poter i kamen mudrosti".

Pored toga što je umiljata, ona je i vrlo inteligentna, a svom vlasniku pomagala je tako što ga je uzbunjivala kad god dođe do nekih nestašluka u školi.

Takeri Binks iz "Hokus Pokus" (1993)

Nastavak čuvene komedije iz devedesetih objavljen je ove godine, ali na razočaranje mnogih ljubitelja originala, u njemu nije bilo omiljene mačke Takerija Binksa.

Iako crni mačor nije imao veliku ulogu u prvom filmu, bio je vrlo važan za dešavanja. Inače, glumile su ga mačke Stimpi, Feliks, Med Ket, Klajd, Kiler, Rio, Tom-Ket i Frejdi Ket.

Džounzi iz filma "Osmi putnik" (1979)

Džounzi je bio ljubimac Elen Ripli (Sigorni Viver) na njenom svemirskom brodu, gde je pored toga što je zabavljao posadu, istrebljivao glodare.

Jedan je od retkih preživelih na brodu i ušao je u istoriju kao legendarni filmski mačak.

Holina mačka iz filma "Doručak kod Tifanija" (1961)

Iako u filmu "Doručak kod Tifanija" nisu odali ime ljubimca glavne protagonistkinje Holi (Odri Hepbern), Orandži, kako je inače bilo pravo ime simpatičnom mačku, bio je prava zvezda svog doba.

Igrao je u čak deset filmova, između ostalih i u "Dnevniku Ane Frank".

Ma koliko delovao simpatično, važio je za vrlo prekog mačora, a često je grebao i ujedao filmske zvezde. Ipak, uloge je dobijao zahvaljujući tome što je uspevao da bude miran i po nekoliko sati. 

Gus iz filma "Kapetan Marvel" (2019)

Gus je 12-godišnji mačak koji izvlači ono najbolje iz lika Nika Fjurija (Semjuel L. Džekson). Iako je spolja umiljat i simpatičan, zapravo pripada vanzemaljskoj vrsti flerkena, koja je veoma moćna.

Redži, kako inače glasi pravo ime ovog filmskog mačka, redovno se pojavljivao sa ostatkom ekipe na premijerama.

Komentari (0)

Kultura