Aktuelno iz kulture

Organizatori Festivala autorskog filma najavili još jednu projekciju filma "Duhovi ostrva"

Komentari

Autor: Euronews Srbija

21/11/2022

-

11:13

Organizatori Festivala autorskog filma najavili još jednu projekciju filma "Duhovi ostrva"
Organizatori Festivala autorskog filma najavili još jednu projekciju filma "Duhovi ostrva" - Copyright Tanjug/AP/Searchlight Pictures

veličina teksta

Aa Aa

Ulaznice za projekciju filma "Duhovi ostrva" kojim će u petak, 25. novembra u 19 časova u Velikoj sali MTS Dvorane svečano biti otvoren 28. Festival autorskog filma su rasprodate, a organizatori su zbog toga najavili još jedno prikazivanje novog ostvarenja za 21.30h.

Radnja filma "Duhovi ostrva" (The Banshees of Inisherin) Martina Mekdone smeštena  je na  zapadnu  obalu  Irske  i  prati  dva  dugogodišnja  prijatelja Padriga (Kolin Farel) i Kolma (Brendan Glison) koji su se našli u ćorsokaku nakon što je Kolm iznenada odlučio da okonča njihovo prijateljstvo. Uz pomoć svoje sestre Šivon (Keri Kondon) i  prijatelja  Dominika  (Beri  Kjougan), sina  lokalnog  policajca,  zbunjeni  i  očajni  Padrig pokušava da  povrati  prijateljstvo  koje  je  zarobljeno  i  izgubljeno  u  maloj  i  učmaloj  ostrvskoj zajednici. Ali kada Kolm iznese ultimatum, događaji počinju da eskaliraju do neslućenih visina.

Farel i Glison su sa Mekdonom sarađivali na filmu "Gangsteri na odmoru" (In Bruges), a nakon 14 godina ovaj autor ih ponovo spaja na filmskom platnu.

Podsećamo da će 28. Festival autorskog filma biti održan od 25. novembra do 2. decembra u nekoliko bioskopskih dvorana u Beogradu. Glavna lokacija festivala biće mts Dvorana, dok će projekcije filmova biti održane i u Dvorani Kulturnog centra Beograda, Domu omladine Beograda, Jugoslovenskoj kinoteci, Domu kulture "Studentski grad" i bioskopu Cine Grand Rakovica.

Ulaznice za program festivala su puštene u prodaju i mogu se nabaviti na blagajnama ovih bioskopskih dvorana, kao i putem servisa Tickets.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura