Aktuelno iz kulture

"Eto pjesma": Rade Šerbedžija najavio prednovogodišnje koncerte u Beogradu i Novom Sadu

Komentari

Autor: Euronews Srbija

21/11/2022

-

14:55

"Eto pjesma": Rade Šerbedžija najavio prednovogodišnje koncerte u Beogradu i Novom Sadu
Rade Šerbedžija - Copyright Milica Czerny Urban

veličina teksta

Aa Aa

Glumac, pesnik, reditelj i muzičar Rade Šerbedžija će 21. decembra u MTS Dvorani i sutradan 22. decembra u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu, održati koncerte sa svojim bendom Zapadni kolodvor pod nazivom "Eto pjesma".

Na tradicionalnim prednovogodišnjim koncertima, beogradskoj i novosadskoj publici, Rade Šerbedžija će predstaviti pesme sa novog albuma, ali i neprolazne "Ne daj se Ines" , "Imam pjesmu za tebe", "Meni se dušo od tebe ne rastaje", "Barbara", i druge iz svoje bogate muzičke karijere.

Album "Ne okreći se, sine" sa 11 numera predstavlja stvaralaštvo velikana regionalne muzičke scene. Svirali su članovi prateće grupe Zapadni kolodvor, među autorima su i Husein Hus Hasanefendić (Parni valjak), koji je napisao hit "Eto pjesma", Damir Urban autor teksta za pesmu "Govorila je tako tiho, tiho, tiho", čuveni virtouz Miroslav Tadić svira na Arsenovoj pesmi "New York", Ante Gelo u pesmi "Ostala si uvijek ista", autora Đorđa Novkovića i Željka Sabola.

Milica Czerny Urban/MTS dvorana Beograd

 

Na albumu se nalaze i saradnje sa Gabi Novak i Matijom Dedićem u Arsenovoj pesmi "Od kako te ne volim", i "Na nešto me sjeća taj grad" koju je Rade Šerbedžija otpevao zajedno s autorom pesme Darkom Rundekom. Svoj autorski pečat je ostavio na pesmama "Šeherezada" i "Ne okreći se sine" naslovna numera čije stihove upućuje sinu i mlađim generacijama, a inspiraciju za iste je pronašao u jednoj sceni proslavljenog Bauerovog filma iz 1956.

"Radujem se ponovnom susretu i druženju sa vernom publikom i izvođenju pesama sa novog albuma uživo. Na albumu sam okupio vrhunsku ekipu autora i saradnika, a dao sam i autorski potpis. Jako sam zadovoljan kako je album prošao u regionu. To su sve pesme o ljubavi, prijateljstvu, posebnog senzibiliteta, jedna nežna i setna ploča", rekao je umetnik i pozvao publiku na druženje

Ulaznice za koncerte dostupne su u sistemu gigstix i na blagajnama MTS Dvorane za Beograd, odnosno na blagajni Srpskog narodnog pozorista za novosadski koncert.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura