Aktuelno iz kulture

Časna sestra koja je pobedila na popularnom takmičenju za talente, napustila manastir i pronašla novu karijeru

Komentari

Autor: TGCom 24

22/11/2022

-

21:15

Časna sestra koja je pobedila na popularnom takmičenju za talente, napustila manastir i pronašla novu karijeru
Časna sestra koja je pobedila na popularnom takmičenju za talente, napustila manastir i pronašla novu karijeru - Copyright Prinskrin/Youtube/sistercristinaVEVO

veličina teksta

Aa Aa

Kristina Skučia, časna sestra koja je svojim nastupom na italijanskoj verziji televizijskog takmičenja "The Voice" 2014. oduševila sudije i odnela pobedu, napustila je manastir i sada radi kao konobarica u Španiji. 

Kristina, poreklom Sicilijanka, bila je u Samostanu sestara Uršulinki u Milanu i pobedu u finalu takmičenja je odnela pesmom "What a Feeling" iz filma "Flashdance".

Nakon pobede objavila je i album, a primerak je dobio i papa Franja. Njen talenat hvalili su svi - od njene publike, do italijanskih kardinala.

Međutim, osam godina kasnije, 34-godišnja Skučia otkrila je u jednoj italijanskoj emisiji da više nije časna sestra. Ona se pojavila na televiziji u elegantnom crvenom odelu i visokim potpeticama, sa pirsingom na nosu, pa je izgledala potpuno neprepoznatljivo.

"Verujem da morate slušati svoje srce i biti hrabri. Promena je znak evolucije, ali uvek je zastrašujuća. Lakše je usidriti se negde u sigurnosti, nego preispitati samu sebe. Postoji li tu dobro ili loše?", izjavila je Skučia i dodala da je njen odlazak iz reda bila odluka u kojoj su joj pomogli i stručnjaci, psiholozi. Međutim, to što više nije časna sestra, ne znači da se odrekla vere.

"Odlučila sam da sledim srce bez razmišljanja o tome šta će ljudi reći o meni. Odlučila sam se za taj korak iako sam se plašila posledica", rekla je pevačica i dodala da je u svemu imala veliku podršku svojih bližnjih.

Inače, tokom celog njenog nastupa u emisiji "The Voice" grupa časnih sestara bodrila je Kristinu. Ipak, tada 22-godišnja devojka suočila se sa žestokim kritikama iz konzervativnijih delova crkve. Posebno im je zasmetala kad je objavila pesmu "Like a Virgin", što su mnogi videli kao "bezobziran i proračunat komercijalni potez".

"Kristina je postala jako slavna, zvali su je sa svih strana sveta. Suočila se i s mnogim kritikama. Zbog svega toga zasigurno je bila zbunjena", rekao je jedan izvor iz crkvenih krugova za italijanske medije.

"Odlazak iz manastira je bio njena odluka. Nakon što se toliko pojavljujete na televiziji, verovatno pomalo izgubite kompas. Bila je mlada i pod velikim pritiskom", zaključio je on.

Komentari (0)

Kultura