Aktuelno iz kulture

Marko Vasiljević: Publika je 12. igrač predstave "Bilo bi šteta da biljke krepaju"

Komentari

Autor: Tanjug

09/12/2022

-

10:59

Tanjug

veličina teksta

Aa Aa

Predstava "Bilo bi šteta da biljke krepaju" autora Ivora Martinića trenutno se igra u "Hartefakt kući" na beogradskoj adresi Bulevar Despota Stefana 7.

Predstava je koncipirana tako da ima dva dela i zapravo predstavlja dve posebne predstave spojene u jednu istim tekstom, prostorom i principom. U tom komadu dve uloge igra glumac Marko Vasiljević.

"U jednoj ljubavni par igramo Mina Obradović i ja, a u drugoj verziji, isti tekst, ljubavni par igramo Nedim Nezirović i ja. To je čar teksta i predstave što publika može istovremeno da vidi ljubav, raskid i odnos muškarca i žene i dva muškarca", ispričao je glumac za Tanjug Reflektor.

Vasiljević je priznao da mu se činilo da će biti zahtevnija druga uloga, ali mu je bilo vrlo zanimljivo da to odigra, pošto mu nije strana ljubav prema muškracu kao bratu i prijatelju i ima puno prijatrelja te seksualne orijentacije.

"Predstva nema ništa degutantno i svi koji dođu na predstavu vide - ljubav", naglasio je Vasiljević.

Prema njegovim rečima, gledaoci predstave "Bilo bi šteta da biljke krepaju" su "kao 12 igrač u fudbalu", jer dodatno pomažu pošto su na metar od glumaca.

Tanjug/Jadranka Ilić

 

"U jednom trenutku izleti mi mali komad hrane iz usta. To je mizerno, ali se vidi. Ja sam odigrao na to. Ne može ništa da se sakrije. Životno je. Ne može da se sakrije, kad pijemo vodu - pijemo vodu, kad odemo u vece, odem u vece. Publika dođe da zaviri u život dvoje ljudi, u njihovu privatnost", napomenuo Vasiljević. 

Primetivši da se u domaćim filmovima i serijama i dalje vode holivudskim principom i biraju glumce na osnovu izgleda a ne sposobnosti da se napravi lik, Vasiljević je rekao da se bori "protiv toga svi msvojim bićem čak na uštrb svoje egzistencije".

"Ako ću da igram sve i svašta onda ću vrlo brzo da se istrošim. Kad čovek radi više od jednog projekta na više strana ne može sto posto da se da nijednom projektu", dodao je glumac. 

Vasiljević je istakao da na sreću igra veliki dijapazon uloga različitih karaktera i radi da ne ostane u šablonu, jer ga intrigira bilo koja vrsta ljudske psihe. 

"Zato sam odlučio da budem glumac, jer mogu uvek budem neko drugi i da se igram", naglasio je Vasiljević.

Govoreći o nastavku serije "Ubice mog oca", Vasiljević je reka oda su radili naporno i siguran je da će sledeća sezona biti dobra, jer  "kad su takvi uslovi i ekipa na setu, kao velika su porodica, čast je privilegija biti tamo i igrati se".

Komentari (0)

Kultura