Aktuelno iz kulture

Mina Obradović o predstavi "Bilo bi šteta da biljke krepaju": Reditelj je imao osećaj za naše nesigurnosti i strahove

Komentari

Autor: Tanjug

29/11/2022

-

10:39

Tanjug

veličina teksta

Aa Aa

Originalna predstava "Bilo bi šteta da biljke krepaju" u produkciji Hartefakta uspešno se izvodi u ambijentu stana u Ulici despota Stefana 7 koja dočarava intimnost ovog komada.

U predstavi igra glumica Mina Obradović koja ističe da su ona i njene kolege zajedno kroz improvizaciju dolazili do rešenja.

"Reditelj Ivor Martinić, koji je dramaturg, se divno snašao. Proces je pitko tekao zato što je imao osećaj za sve naše nesigurnosti i strahove. Postepeno je išao ka tome", istakla je Obradović.

"Bilo bi šteta da biljke krepaju" je ljubavna drama o paru koji odlučuje da prekine vezu, intimna priča koja kroz niz jednostavnih dijaloga pokreće mnoštvo egzistencijalnih pitanja. 

Tanjug/Jadranka Ilić

 

Obradović je rekla da igra glumicu, a pošto je reč o ljubavnom paru, u kreiranju likova su kretali od sebe, prisećali se nekih dramatičnih situacija i ličnih sećanja.

Publici je uzbudljivo što se predstava igra u stanu, a u početku glumci nisu ni odvojeni od njih pošto ih ugošćavaju "kao kod nas u kući".

Obradović je istakla da je Hartefakt produkcija prigrlila Marka Vasiljevića, Nedima Nezirovića i nju kao mlade glumce i pružila im i priliku što je jako važno. 

"Osećam se tamo kao svoj na svome i prija mi atmosfera. Svi ti ljudi su baš za pozorište i rade to iz pravih pobuda", naglasila je Obradović.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura