Aktuelno iz kulture

Hari i Megan odbacili kritike na račun dokumentarca, prvu epizodu gledalo 2,4 miliona Britanaca

Komentari

Autor: Tanjug

10/12/2022

-

16:32

Hari i Megan odbacili kritike na račun dokumentarca, prvu epizodu gledalo 2,4 miliona Britanaca
Megan Markl i princ Hari - Copyright Tanjug AP/Evan Agostini

veličina teksta

Aa Aa

Britanski princ Hari i njegova supruga Megan odbacili su kritike na račun dokumentarca o njihovim životima, rekao je njihov portparol, navodeći da prinčevski par nikada nije smatrao privatnost kao razlog za povlačenje iz kraljevske porodice.

"Oni biraju da podele svoju priču, pod njihovim uslovima, i ipak su tabloidni mediji stvorili potpuno neistinit narativ koji prožima medijsko izveštavanje i javno mnenje" , rekao je portparol prinčevskog para.

Rojters je zatražio kopiju te izjave koju su preneli i drugi mediji. U izjavi je istaknuto da ni Hari niti Megan nisu pomenuli privatnost kada su se povlačili sa kraljevskih dužnosti u januaru 2020. i da su izrazili želju da nastave da obavljaju javne uloge i dužnosti.

Danima posle te odluke, izdali su opomenu za uznemiravanje od strane paparaca fotografa. Par je tada prekinuo veze sa četiri najveća britanska tabloida i uspešno je tužio brojne publikacije. U prve tri epizode ​​dugo očekivanog dokumentarca, koji su snimili vojvoda i vojvotkinja od Saseksa, može se videti Megan kako se priseća svoje prve pretnje smrću, princ Hari govori o tome da nosi maske na njihovim sastancima, a vide se i do tada neobjavljeni snimci njihovog sina Arčija.

Prvu epizodu dokumentarca, prema podacima Bi-Bi-Si-ja, gledalo je 2,4 miliona TV gledalaca u Britaniji, a dokumentarac je podstakao kritike na račun para jer su se prethodno žestoko žalili na praćenje novinara. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura