Aktuelno iz kulture

Tejlor Svift u holivudskoj avanturi: Slavna kantautorka režira dugometražni film

Komentari

Autor: Variety

13/12/2022

-

10:42

Tejlor Svift u holivudskoj avanturi: Slavna kantautorka režira dugometražni film
Tejlor Svift - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Jedna od najpopularnijih kantautorki današnjice Tejlor Svift već je dokazala svoj talenat za režiju, oprobavši se iza kamere na snimanju kratkih filmova "All Too Well: The Short Film" i "The Man", a sada je spremna i za veći izazov.

Ona će režirati dugometražni igrani film u produkciji studija "Searchlight" koji stoji iza Oskarom nagrađenih ostvarenja kao što su "Zemlja nomada" i "Oblik vode", a takođe potpisuje muziku i scenario.  

Drugi ključni detalji, poput zapleta i glumačke podele, čuvaju se u tajnosti, piše Variety.

"Tejlor je umetnica i pripovedač koji se javlja jednom u generaciji. Istinska je radost i privilegija sarađivati sa njom dok kreće na ovo uzbudljivo i novo kreativno putovanje", rekli su predsednici ove kompanije Dejvid Grinbaum i Metju Grinfild.

Tejlor Svift nedavno je postala jedina solo umetnica u istoriji koja je dobila dve nagrade za najbolju režiju na dodeli MTV video muzičkih nagrada za "All Too Well: The Short Film" i "The Man".

Dobitnica je 11 Gremi nagrada i jedina umetnica koja je osvojila nagradu za album godine u tri navrata. U oktobru je objavila "Midnights", svoj 10. studijski album.

Tokom karijere Tejlor je stekla reputaciju izvođača koji s lakoćom "šeta" kroz muzičke žanrove, uključujući pop, kantri, indi folk i alternativni rok.

Kratki, 14-minutni film "All Too Well: The Short Film" koji je napisala i režirala, prikazan je na filmskom festivalu u Trajbeki i Međunarodnom filmskom festivalu u Torontu 2022. 

Svift se pojavila u filmovima "Valentine’s Day", "Cats" i ovogodišnjem ostvarenju Dejvida O. Rasela "Amsterdam". Poslednja dva su doživela uspeh, ali je ona u njima imala male uloge.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura