Aktuelno iz kulture

"Avatar: Put vode" na bioskopskim blagajnama premašio zaradu od milijardu dolara: Hoće li uspeti da nadmaši original?

Komentari

Autor: Deadline

30/12/2022

-

10:08

"Avatar: Put vode" na bioskopskim blagajnama premašio zaradu od milijardu dolara: Hoće li uspeti da nadmaši original?
"Avatar: Put vode" na bioskopskim blagajnama premašio zaradu od milijardu dolara: Hoće li uspeti da nadmaši original? - Copyright Courtesy of 20th Century Studios

veličina teksta

Aa Aa

Film "Avatar: Put vode" uspeo je da na svetskim bioskopskim blagajnama zaradi milijardu dolara i to za samo 13 dana prikazivanja.

Deadline je u utorak ujutro objavio da je film već zaradio preko 900 miliona dolara tokom božićnog vikenda.

Film je drugu nedelju zaredom zauzimao prvo mesto sa 19,5 miliona dolara zarade tokom prazničnog vikenda.

Inače, reditelj Džejms Kameron ranije je sugerisao da bi "Put vode" morao da zaradi dve milijarde dolara samo kako bi "pokrio troškove", a Dizni nije još otkrio podatke o budžetu i marketinškim troškovima celog filma.

Međutim, imajući u vidu Kameronov perfekcionizam, iznos sigurno nije mali. Umesto da snimaju ispred plavih ili zelenih zidova, Kameron i njegova ekipa razvili su podvodnu tehnologiju snimanja i glumačku ekipu tokom većeg dela snimanja "potopili" u rezervoar od 3,4 miliona litara vode.

"Put vode" takođe je napravljen u više formata nego bilo koji drugi film koji se ovih dana prikazuje u bioskopima, pa sada postaje jasno zašto su ljubitelji "Avatara" na nastavak morali da čekaju 13 godina.

Kameron planira da snimi treći, četvrti i peti nastavak, a oni bi trebalo da budu prikazani 2024, 2025. i 2028. godine.

Inače prvi deo "Avatara" iz 2009. godine je ukupno zaradio dve milijarde dolara i film je sa najvećom zaradom na blagajnama u istoriji kinematografije.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura