Aktuelno iz kulture

Deset filmova najavljenih za 2023. godinu koje mnogi s nestrpljenjem očekuju

Komentari

Autor: Staša Rosić

31/12/2022

-

20:52

Deset filmova najavljenih za 2023. godinu koje mnogi s nestrpljenjem očekuju
Deset filmova najavljenih za 2023. godinu koje mnogi s nestrpljenjem očekuju - Copyright Printscreen YouTube/Walt Disney Studios, Lucasfilm, Lionsgate Movies, Warner Bros. Pictures

veličina teksta

Aa Aa

Šesti nastavak "Vriska", četvrti deo "Džona Vika", peti deo "Indijane Džounsa"... Godina 2023. donosi nam brojne dugoočekivane nastavke popularnih franšiza, nekoliko rimejkova ("Mala sirena"), ali i neke zanimljive originalne naslove koje ćemo na bioskopskom platnu videti prvi put.

Predstavljamo vam deset filmova koje mnogi filmoljupci s nestrpljenjem očekuju u godini koja je pred nama:

"Vrisak 6" (10. mart)

Novi nastavak franšize "Vrisak" prati novu generaciju protagonista koji nakon što su preživeli napade pomahnitalog ubice Goustfejsa, pokušavaju da napuste Vudsboro i započnu novi život u Njujorku.

U ovom filmu jednu od glavnih uloga igra Džena Ortega, koja je stekla svetsku slavu zahvaljujući Netfliksovoj hit seriji "Sreda", spinofu "Porodice Adams".

Ipak, u šestom delu "Vriska" nećemo moći da vidimo zvezdu franšize Nev Kembel, koja je prošle godine objavila da nije uspela da se dogovori sa studiom oko visine honorara.

"Džon Vik 4" (24. mart)

Kijanu Rivs će se vratiti svojoj ulozi bivšeg plaćenika, a ovog puta njegovog glavnog neprijatelja igraće Bil Skarsgard.

U filmu, čiji se zaplet i dalje uspešno krije, ponovo ćemo videti i Donija Jena, kao njegovog starog prijatelja.

"Renfild" (14. april)

U ovoj horor komediji Nikolas Holt igra slugu grofa Drakule (Nikolas Kejdž) koji se zaljubljuje u saobraćajnu policajku Rebeku Kvinsi i odlučuje da započne novi život.

Međutim, nakon što je vekovima služio džangrizavom vampiru, sada mora da pronađe novi smisao života u savremenom Nju Orleansu.

"Mala sirena" (26. maj)

Novi Diznijev film predstavlja igranu verziju legendarnog crtaća iz 1989. godine, a u glavnoj ulozi princeze Arijel je mlada glumica anđeoskog glasa Hale Bejli.

Uloga Ursule poverena je Melisi Mekarti, dok Havijer Bardem glumi kralja Tritona.

"Indijana Džouns i brojčanik sudbine" (30. jun)

Dugoočekivani nastavak kultne franšize smešten je u 1969. godinu u jeku Svemirske trke. Indijana Džouns i njegovo kumče (Fibi Voler Bridž) pokušavaju da otkriju da li je američka vlada regrutovala svoje neprijatelje iz Drugog svetskog rata u očajničkom pokušaju da pobede Sovjetski savez.

"Nemoguća misija: Odmazda - Prvi deo" (14. jul)

Sedmi nastavak čuvenog špijunskog trilera sa Tomom Kruzom u glavnoj ulozi garantuje zabavu u bioskopima. 

Paramount Pictures, studio koji stoji iza novog ostvarenja, objavio je nedavno video u kom se vidi kako je iza kulisa izgledalo Kruzovo izvođenje najopasnijeg poduhvata do sada, koje ćemo videti u novom nastavku, a za koji kažu da je najrizičniji u istoriji kinematografije.

"Barbi" (21. jul)

Rediteljka Greta Gervig („Ladybird“) svojom ružičastom vizijom dovodi legendarnu Matelovu lutku na veliko platno.

Ulogu ikone među lutkama preuzima Margo Robi, a njenu bolju polovinu Kena igra Rajan Gosling.

"Dina: Drugi deo" (3. novembar)

Prema mišljenju mnogih, najuspešnija ekranizacija knjiga Frenka Herberta, dobiće svoj drugi nastavak u režiji Denija Vilneva. 

Tanjug/AP/Warner Bros. Pictures

 

U drugom delu "Dine" Pol Atreid (Timoti Šalame) pokušaće da osveti svoju porodicu, tako što će se udružiti sa slobodnjacima. U nastavku bi više trebalo da vidimo i Zendaju koja igra Čani, jednu od ključnih junakinja u Herbertovim knjigama.

Takođe, u filmu ćemo videti i Ostina Batlera i Florens Pju.

"Napoleon" (nepoznat datum premijere)

Nova istorijska drama u režiji Ridlija Skota prati poreklo francuskog državnika i njegov beskrupulozni uspon do titule cara kroz prizmu njegove turbulentne veze sa Žozefinom.

Glavna uloga poverena je Hoakinu Finiksu, dok je u ulozi njegove večite ljubavi Vanesa Kirbi.

"Ubistva pod cvetnim mesecom" (nepoznat datum premijere)

Ovog leta završeno je snimanje najnovijeg filma Martina Skorsezea - "Ubistva pod cvetnim mesecom", zasnovanog na istoimenoj knjizi Dejvida Grena. 

Film govori o seriji "nesrećnih slučajeva" dvadesetih godina prošlog veka u kojima su živote izgubili mnogi pripadnici plemena Osejdž. Njihov greh bio je što su naseljavali rezervat bogat naftom. Premijera je znajavljena za narednu godinu, a uz Leonarda Dikaprija, u njemu igraju Lili Gledstoun, Robert Deniro, Džesi Plemons, Brendan Frejzer i Džon Litgou.

Komentari (0)

Kultura