Aktuelno iz kulture

U2 objavljuju kompilacijski album na Dan Svetog Patrika

Komentari

Autor: Tanjug

11/01/2023

-

15:52

U2 objavljuju kompilacijski album na Dan Svetog Patrika
Bend U2 - Copyright AP/Joel Ryan

veličina teksta

Aa Aa

Irski rok sastav U2 najavio je da će 17. marta na Dan Svetog Patrika objaviti kompilacijski album "Songs of Surrender" na kome će se naći 40 njihovih "ponovo zamišljenih i ponovo snimljenih" starih pesama.

U pisanoj poruci objavljenoj na društvenim mrežama benda gitarista Di Edž je naveo da su članovi U2 stare pesme preveli u sadašnjost i uradili im "ponovo osmišljavanje 21. veka".

"Od trenutka kad smo odustali od poštovanja izvorne verzije, svaka pesma se počela otvarati ka novom autentičnom glasu ovog vremena, nas kakvi smo sada i posebno pevača kakav je postao Bono. Nadam se da će vam se dopasti naš novi pravac", napisao je Di Edž. 

U2 su debitovali albumom "Boy" 1980. godine, objavivši ukupno 14 albuma zaključno sa  "Songs of Experience (2017), a Di Edž je priznao da pesme napisane i snimljene kad su članovi benda bili mladići sada nakon mnogih godina za njih znače nešto sasvim drugo.

"Neke su rasle sa nama. Neke smo prerasli, ali nismo izgubili iz vida ono što nas je nagnalo da napišemo te pesme u prvom redu. Suština tih pesma je i dalje u nama", naveo je Di Edž.

Gitarista se u svom pismu zapitao kako se ponovo povezati sa suštinom starih pesma kada su u svojoj karijeri U2 "krenuli dalje i toliko porasli", odnosno "šta se dešava kad se glas razvije, a iskustvo i zrelost mu daju dodatno odzvanjanje".

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura