Reflektor

Reditelj "Ratova zvezda" priprema seriju o "U2" za Netfliks

Komentari

Autor: NME

19/03/2022

-

17:27

Reditelj "Ratova zvezda" priprema seriju o "U2" za Netfliks
Reditelj "Ratova zvezda" priprema seriju o "U2" za Netfliks - Copyright AP/Brent N. Clarke

veličina teksta

Aa Aa

Prema pisanju američkih medija, u pripremi je nova televizijska serija o čuvenoj irskoj grupi "U2", a koju će potpisati reditelj "Ratova zvezda" Dž. Dž. Abrams.

Kako prenosi NME, iza serije bi trebalo da stane Netflix, a za scenario je zadužen Entoni Makarten koji je prethodno radio uspešni biografski film o bendu "Queen".

Članovi irskog benda trebalo bi, takođe, da budu uključeni u ceo projekat i, kako se navodi, njihova će se reč slušati. Međutim, za sada nema zvaničnih potvrda.

Prošlog novembra, gitarista grupe Edž (rođen kao Dejvid Evans) je izjavio da bend radi na novom album, a njihov poslednji studijski album "Songs of Experience" objavljen je 2017.

Nakon tri godine tišine, bend "U2" je prošle godine konačno objavio novu pesmu pod nazivom "Your Song Saved My Life", koja se može čuti u nastavku animiranog filma "Sing" (Pevajmo).

U pomenutom animiranom ostvarenju, frontmen čuvenog irskog sastava, Bono Voks, debituje u jednoj animiranoj priči. Bono je pozajmio glas rok legendi, lavu Kleju Kaloveju.

Povodom proslave 30-ogodišnjice albuma koji je čuvena irska grupa objavila 1991. godine, pod nazivom "Achtung Baby", krajem prošle godine objavljeni su arhivski snimci sa nastupa "U2" na njihovom zvaničnom TikTok nalogu.

U januaru su Bono Voks i Edž na društvenoj mreži podelili sa fanovima novu akustičnu verziju pesme "Sunday Bloody Sunday" povodom obeležavanja 50 godina od tragedije poznate pod nazivom "Krvava nedelja", kada je 13 ljudi ubijeno, a 15 ranjeno nakon što su pripadnici Padobranskog puka Britanske vojske zapucali na demonstrante i borce za građanska prava u Bogsajdu - većinski katoličkom delu Londonderija - u nedelju, 30. januara 1972.

Taj dan ostao je upamćen jedan od najmračnijih dana tokom "Nevolja" u Severnoj Irskoj.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura