Aktuelno iz kulture

Netfliks predstavio strategiju kojom planira da spreči deljenje lozinki

Komentari

Autor: Screen Rant

01/02/2023

-

17:08

Netfliks predstavio strategiju kojom planira da spreči deljenje lozinki
Netfliks predstavio strategiju kojom planira da spreči deljenje lozinki - Copyright Tanjug/AP/Gene J. Puskar

veličina teksta

Aa Aa

Netfliks je konačno sa svojim korisnicima podelio više detalja o tome kako planira da zaustavi deljenje lozinki. 

Već u narednih nekoliko meseci platforma planira da uvede poseban (skuplji) paket pretplate za sve one koji su navikli da sa prijateljima i porodicom dele svoj Netfliks nalog.

Takođe svi korisnici će morati da unesu svoju primarnu lokaciju i da se prijavljuju na platformu preko kućnog bežičnog interneta barem jednom na 31 dan. I dalje će biti moguće gledati filmove i serije sa više uređaja, ali će oni morati da budu u istom domaćinstvu. 

Oni korisnici koji ne budu poštovali ograničenja korištenja naloga, rizikuju da budu blokirani, ali im platforma neće dodatno naplaćivati ukoliko se neko protivno pravilima uloguje preko njihovog naloga van njihovog domaćinstva.

Nepopularnu odluku čelnici Netfliksa pravdaju time da deljenje lozinki utiče na njihovu mogućnost ulaganja u nove serije i filmove za njihove članove. Naime, kompanija je prilikom predstavljanja izveštaja za prvi kvartal 2022. saopštila da njihovi korisnici dele lozinku sa više od 100 miliona dodatnih domaćinstava, koji ne plaćaju kompaniji nikakvu pretplatu.

Zato je Netfliks rešio da obustavi praksu, koja je dugo bila jedan od njegovih važnih aduta, u odnosu na konkurenciju.

Nedavno su najavili i da će onima koji su do sada besplatno gledali sadržaje preko tuđih naloga, olakšati otvaranje sopstvenih. Naime, ukoliko su navikli da gledaju određen tip filmova i serija, koje im servis preporučuje na osnovu dosadašnjih pregleda, isti "profil" moći će da prenesu i na sopstveni nalog, onog trenutka kada odluče da ga otvore.

Blokiranje deljenja lozike samo je jedna od inicijativa kojom Netfliks planira da u budućnosti spreči veće gubitke. U planu su i jeftiniji paketi pretplate za one korisnike kojima je postojeća tarifa preskupa, a koji podrazumevaju ubacivanje blokova reklama za vreme trajanja serija i filmova. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura