Aktuelno iz kulture

Misi Eliot, Kejt Buš i Iron Maiden među kandidatima za Rokenrol kuću slavnih

Komentari

Autor: Tanjug

02/02/2023

-

10:55

Misi Eliot, Kejt Buš i Iron Maiden među kandidatima za Rokenrol kuću slavnih
Misi Eliot, Kejt Buš i Iron Maiden među kandidatima za Rokenrol kuću slavnih - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Pokojni pop pevač Džordž Majkl, 89-godišnja ikona kantri muzike Vili Nelson i reperka Misi Eliot su među prvim kandidatima za ovogodišnu Rokenrol kuću slavnih. 

Među 14 nominovanih, nekoliko je prvi put na listi: pevačice Šeril Krou i Sindi Loper, pokojni pevač i tekstopisac Voren Zevon, rok grupom Joy Division/New Order i rok duo The White Stripes. 

Pevačica Kejt Buš, hevi metal bend Iron Maiden, rok bend Rage Against the Machine, rok grupa Soundgarden, R&B vokalka grupa The Spinners i hip hop grupa A Tribe Called Quest takođe su nominovani. 

"Ovi umetnici su kreirali sopstveni zvuk koji je uticao na generacije i bezbroj onih koji su krenuli njihovim stopama", rekao je Džon Sajks, predsednik Fondacije "Rokenrol kuća slavnih". 

Da se kvalifikovali za nominaciju umetnici ili bendovi moraju da imaju objavljen prvi komercijalni snimak najmanje 25 godina pre godine imenovanja. 

Više od 1.000 umetnika, istoričara i predstavnika muzičke industrije širom sveta glasaće za nominovane, kao i fanovi koji mogu glasati onlajn ili lično u muzeju Kuće slavnih u Klivlendu. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura