Aktuelno iz kulture

Francuski film "Zločin je moj" otvara Fest u MTS dvorani

Komentari

Autor: Tanjug

07/02/2023

-

13:04

Francuski film "Zločin je moj" otvara Fest u MTS dvorani
Francuski film "Zločin je moj" otvara Fest u MTS dvorani - Copyright Printscreen YouTube/Cine maldito

veličina teksta

Aa Aa

Film "Zločin je moj" francuskog reditelja Fransoa Ozona otvoriće 51. Međunarodni filmski festival Fest prikazivanjem 24. februara (19:30) u MTS dvorani, najavili su organizatori.

"Reč je o međunarodnoj premijeri najnovijeg filma jednog od najznačajnijih evropskih reditelja svoje generacije i ostvarenju koje će beogradska publika imati prilike da vidi pre francuske, budući da film ulazi u tamošnje bioskope tek 8. marta", saopštio je Fest. 

U Ozonovoj krimi drami igraju mlade nade francuske kinematografije Nadia Tereskiević i Rebeka Marder, kao i njihove pooznate kolege Izabel Iper, čiji je lik nadahnut čuvenom glumicom Sarom Bernar, Fabris Lukini, Deni Bun i Andrea Disoli.

Ozon je naveo da je film u suštini priča o trijumfu sestrinstva i da je svojevrsno odavanje počasti radovima Žana Renoara, Fransoe Trifoa, Ernsta Lubiča i Frenka Kapre, naročito američkim romantičnim komedijama iz tridesetih godina prošlog veka. 

"Na mene je uticalo i to kako su Amerikanci prikazivali Pariz toga vremena, kao što je film 'Viktor/Viktorija' Blejka Edvardsa", rekao je Ozon. 

Beogradski Fest će biti održan od 24. februara do 5. marta pod sloganom "Strast života".

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura