Aktuelno iz kulture

Vraća se "najbolji britanski sitkom": Džon Kliz sa ćerkom snima nastavak "Faličnog pansiona"

Komentari

Autor: Guardian

08/02/2023

-

16:57

Vraća se "najbolji britanski sitkom": Džon Kliz sa ćerkom snima nastavak "Faličnog pansiona"
Vraća se "najbolji britanski sitkom": Džon Kliz sa ćerkom snima nastavak "Faličnog pansiona" - Copyright AP/Amel Emric

veličina teksta

Aa Aa

Džon Kliz planira da napravi novu sezonu njegove čuvene humoristične serije "Falični pansion" (Fawlty Towers), koja je pre nekoliko godina izglasana za najbolju britansku seriju.

Glumac i scenarista udružiće se sa ćerkom Kamilom Kliz, koja će mu pomoći oko pisanja, ali i igrati jednu od glavnih uloga.

Nova serija "istraživaće kako Klizov cinični i mizantropični Bazil Folti živi u savremenom svetu", u pansionu koji i dalje vodi, ali sada sa ćerkom.

Klizovi sarađuju sa Robom Rajnerom i njegovim timom, a Džon je njihov prvi sastanak nazvao "jednim od najkreativnijih" koji se seća.

Rajner je za Kliza rekao da je "legenda komedije" i da ga "zasmejava i pomisao da sarađuje sa njim", prenosi Guardian.

Originalna serija imala je dve sezone od po šest epizoda i pratila je osoblje jednog primorskog hotela u Britaniji u najrazličitijim komičnim situacijama. Britanci su je proglasili svojim najboljim sitkomom, a u Americi je dobila čak tri rimejka, doduše, bez velikog uspeha.

Džon kliz je 2009. rekao da ne planira da snimi nijednu novu epizodu.

"Mislim da bi svi bili uzbuđeni kada bismo to uradili, ali problem je u tome što kada radite nešto što je generalno prihvaćeno kao vrlo dobro, pojavljuje se užasna prepreka: kako to nadmašiti? Očekivanja od onoga što radite su ogromna", rekao je on tada.

Komentari (0)

Kultura