Aktuelno iz kulture

Egzit: Čak 84 odsto posetilaca imalo Digitalni zeleni sertifikat u prva 24 sata zamene festivalskih vaučera

Komentari

Autor: Euronews

06/07/2021

-

17:05

Egzit: Čak 84 odsto posetilaca imalo Digitalni zeleni sertifikat u prva 24 sata zamene festivalskih vaučera
Egzit: Čak 84 odsto posetilaca imalo Digitalni zeleni sertifikat u prva 24 sata zamene festivalskih vaučera - Copyright EXIT/V. Veličković

veličina teksta

Aa Aa

Zamena Egzitovih vaučera za festivalske narukvice počela je juče u 16 časova na Trgu Slobode u Novom Sadu, a podaci pokazuju da je u prvih 24 sata čak 84 odsto posetilaca imalo validan, elektronski očitan, Digitalni zeleni sertifikat.

"Ostali posetioci, oni iz inostranstva, prilikom zamene su pokazali potvrdu o vakcinaciji iz njihove zemlje. Zamena vaučera se nastavlja na ova dva zamenska mesta, i ona su otvorena samo za one koji imaju Digitalni zeleni sertifikat, kao i za posetioce iz inostranstva.

Za one koji nemaju Digitalni zeleni sertifikat, od sutra kreće da radi zamensko mesto na novosadskom Sajmu, gde će se vršiti besplatno antigensko testiranje, od 10 do 18 časova. Za pristup testiranju potrebno je poneti kupljeni četvorodnevni vaučer ili jednodnevnu ulaznicu, i lični dokument. Oni koji ulaze s pozivnicama će brze antigenske testove moći da urade u laboratorijima Aqualaba i Medlaba, s kojima je Egzit festival dogovorio saradnju i beneficirane cene samo za posetioce. Cena testiranja u Aqualabu je 900 dinara, a u Medlabu 1.500 dinara", navodi se u saopštenju s potpisom tima Egzit.

EXIT/V. Veličković

 

Egzit je na svom sajtu objavio zvanične procedure za ulazak posetilaca na ovogodišnje izdanje festivala. 

"Egzit i dalje apeluje na sve posetioce da svoje festivalske narukvice preuzmu do srede 7. jula, kako bi se izbegle ogromne gužve, očekivane zbog značajno dužih procesa zamene. Svima koji vaučere ne zamene do četvrtka, 8. jula do 20 časova, festival ne garantuje da će moći da uđu tokom prve večeri, usled stvaranja ogromnih gužvi. Zato je jedina sigurna opcija da se zamena za festivalske narukvice obavi čim pre", ističu iz Egzitovog tima.

EXIT/V. Veličković

Egzit tim apeluje da se festivalske narukvice preuzmu do srede, 7. jula

Podsetimo, u skladu sa bezbednosnim protokolom koji je usvojio Krizni štab, ulaz na Petrovaradinsku tvrđavu od 8. do 11. jula biće ograničen na one koji ili poseduju Digitalni zeleni sertifikat, što znači da su vakcinisani ili preležali Kovid-19, ili na one koji imaju negativan brzi antigenski ili PCR test.

Bezbednosni protokol je utemeljen na najnovijim naučnim istraživanjima sprovedenim širom Evrope, koja su pokazala da će, uz kontrolisan i ograničen ulazak, festivali biti najbezbednija mesta okupljanja u zemlji.

U prodaji samo jednodnevne ulaznice

Kompleti ulaznica za festival su rasprodati. Ograničen kontingent jednodnevnih ulaznica po cenama od 2.990 dinara za četvrtak, 3.990 dinara za petak, 4.490 dinara za subotu, 3.490 dinara za nedelju nalazi se u prodaji putem zvanične stranice festivala i prodajne mreže Gigs Tix. Određen broj ulaznica će se prodavati i na festivalskim ulazima.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura