Aktuelno iz kulture

Ko su favoriti ovogodišnje Evrovizije: Kladionice već prognoziraju pobednike

Komentari

Autor: Eurovision World

14/02/2023

-

10:59

Ko su favoriti ovogodišnje Evrovizije: Kladionice već prognoziraju pobednike
Ko su favoriti ovogodišnje Evrovizije: Kladionice već prognoziraju pobednike - Copyright Promo/eurovision.tv

veličina teksta

Aa Aa

Iako još nisu poznati svi učesnici Evrovizije, kladionice već imaju svoje favorite na sledećem izdanju najvećeg muzičkog takmičenja na svetu.

Prema evidenciji sajta Eurovision World, prvo mesto po šansama za pobedu na Evroviziji ponovo ima Ukrajina, čiji su predstavnici ove godine duo Tvorchi sa pesmom "Heart of Steel". 

Na drugom mestu je Švedska koja još nema predstavnika, a Norveška je treća sa pesmom "Queen of Kings" u izvođenju Alesandre Mele.

Finale takmičenja "Pesma za Evroviziju" na kom će Srbija izabrati svoje predstavnike održaće se 4. marta, a za sada na kladionicama zauzima 17. mesto.

Zanimljivo je da se bend Let 3, ovogodišnji predstavnici Hrvatske, pomerio sa 28. na 25. mesto, a trenutno je i na prvom mestu na YouTube trendingu u toj zemlji.

Reakcije na njihovu pesmu "Mama ŠČ" se ne smiruju na društvenim mrežama, a osnivač i bas gitarista Damir Martinović Mrle za novinare je ispričao da je nisu napravili "ni za Doru ni za Evroviziju, nego za Let 3".

"Pesma je tipična naša, ali s obzirom na antiratni duh i tematiku, mislili smo da bi bilo dobro da je prezentujemo na Dori", rekao je Mrle na konferenciji za novinare u Opatiji nakon pobede.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura