Aktuelno iz kulture

Skandal u finalu Sanrema: Italija dobila predstavnika za Evroviziju, ali uz tehničke probleme

Komentari

Autor: RAI / Eurovision

13/02/2023

-

12:46

Skandal u finalu Sanrema: Italija dobila predstavnika za Evroviziju, ali uz tehničke probleme
Skandal u finalu Sanrema: Italija dobila predstavnika za Evroviziju, ali uz tehničke probleme - Copyright Printscreen YouTube/Marco Mengoni

veličina teksta

Aa Aa

Finale 73. Sanremo festivala održano je proteklog vikenda, a pobedu je odneo Marko Mengoni sa baladom "Due vite". 

Marko je od početka bio favorit za pobedu na Sanremu, a kao i Maneskin, proslavio se zahvaljujući emisiji X Factor. Do sada je prodao 2,8 miliona nosača zvuka i objavio sedam albuma.

Na Sanremu se takmičio i 2010. i 2013. godine, a Italiju je predstavljao 2013. godine u Švedskoj na Evroviziji kada je zauzeo sedmo mesto sa 126 bodova. 

Ipak, finale najvećeg muzičkog događaja u Italiji obeležio je i skandal koji je izazvao pevač Rikardo Fabrićoni, poznatiji kao Blanko.

Njega je publika u Ariston areni ispratila zvižducima, jer je nakon tehničkih problema sa monitoringom počeo da šutira cvetni aranžman postavljen na sceni tokom njegove numere.

Podsetimo, Italija je tri puta pobedila na Evroviziji. Najlošiji rezultat ostvarili su 1966. godine kada su završili poslednji.

Najveće evropsko muzičko takmičenje održava se ove godine od 9. do 13. maja, a Srbija svoje predstavnike bira na nacionalnom festivalu "Pesma za Evroviziju", čije će se finale održati 4. marta. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura