Aktuelno iz kulture

Pobednica Sanrema Aliče stiže u Beograd: Koncert u čast sicilijanskog umetnika Franka Batijata

Komentari

Autor: Tanjug

22/05/2022

-

09:39

Pobednica Sanrema Aliče stiže u Beograd: Koncert u čast sicilijanskog umetnika Franka Batijata
Aliče - Copyright Pomo/live

veličina teksta

Aa Aa

Popularna italijanska kantautorka Aliče (Alice), koja je 1981. godine pobedila na Sanremo festivalu, nastupiće po prvi put u Beogradu 23. maja u Velikoj sali Doma omladine Beograda.

Na događaju koji nosi naziv "Aliče peva Batijata" publika će imati priliku da uživo čuje jedan od najharizmatičnijih vokala italijanske muzičke scene i da prisustvuje posebnom koncertu na kom će izvesti pesme italijanskog kantautora Franka Batijata.

Karla Bisi, poznata pod umetničkim imenom Aliče, jedna je on najpoznatijih i najvoljenijih italijanskih kantautorki.

Pesma "Per Elisa", koju je napisala zajedno sa Frankom Batijatom i violinistom i kompozitorom Ðustom Piom i sa kojom je 1981. pobedila na festivalu Sanremo, našla se na nacionalnim i internacionalnim top-listama.

Umetnička saradnja sa Batijatom obeležila je važan deo muzičke karijere ove kantautorke koja trenutno predstavlja novu turneju "Aliče peva Batijata".

Na ovom muzičkom putovanju na klaviru je prati maestro Karlo Gvaitoli, dugogodišnji saradnik Franka Batijata.

"Aliče na autentičan i elegantan način odaje počast ovom sicilijanskom umetniku budući da je bila njegova prijateljica i saradnica od samog početka, ali prevashodno zbog umetničkog afiniteta koji ih oduvek povezuje i zahvaljujući kojem je ona jedinstvena interpretatorka muzike Franka Batijata", navodi se u saopštenju organizatora.

Pomo

 

"Franko Batijato je sigurno kompozitor i autor koji mi je najbliskiji i najsličniji, ne samo u muzičkom smislu, i već dugo, na brojnim nastupima i diskografskim izdanjima, pevam njegove pesme, one sa kojima osećam da mogu potpuno da se poistovetim. Još 1985. godine odala sam mu omaž albumom 'Gioielli rubati' a ovaj program je na neki način logičan sledi", kazala je kantautorka.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura