Aktuelno iz kulture

"Bezgranična ljubav": Umetnici za narod Turske i Sirije u nedelju na Kolarcu

Komentari

Autor: Euronews Srbija

25/02/2023

-

22:27

"Bezgranična ljubav": Umetnici za narod Turske i Sirije u nedelju na Kolarcu
"Bezgranična ljubav": Umetnici za narod Turske i Sirije u nedelju na Kolarcu - Copyright Tanjug/Nikola Anđić

veličina teksta

Aa Aa

Kulturni događaj za pomoć narodu Turske i Sirije, pod simboličnim nazivom "Bezgranična ljubav" biće organizovan u nedelju, 26. februara u Kolarčevoj zadužbini. Događaj organizuje Kolarčeva zadužbina u saradnji sa Srpskim filantropskim forumom.

Celodnevni događaj trajaće od 11 do 20 časova, a sve zainteresovane posetioce i ljude dobre volje očekuju koncerti, projekcija filma, predavanja, humanitarna prodaja knjiga i susreti sa autorima. 

Sav prihod prikupljen na ovom humanitarnom događaju biće posredstvom Srpskog filantropskog foruma upotrebljen za pružanje pomoći stanovništvu područja pogođenih zemljotresom u Turskoj i Siriji, za obezbeđivanje hrane, vode i lekova, skloništa i privremenog smeštaja i podršku najmlađima i najugroženijima.

Posetioci će na licu mesta u Kolarčevoj zadužbini novac moći da doniraju ubacivanjem u donatorske kutije, ali i platnim karticama putem POS terminala koje je omogućio tim platforme za zajedničko finansiranje Donacije.rs.

Srpski filantropski forum, kao krovna dobrotvorna organizacija, prikupljala je i isporučila pomoć za ugrožene u Srbiji i regionu tokom poplava, pandemije i zemljotresa. Do sada, u akciji pomoći Tuskoj i Siriji, uz pomoć velikog broja pojedinačnih donatora i kompanija, prikupljeno je preko 50.000 evra, dok je Elixir Grupa obezbedila donaciju od pola miliona dolara.

Srpski filantropski forum poziva sve humane građane da u nedelju dođu u Kolarčevu zadužbinu ili da doniraju preko računa Srpskog filantropskog foruma 340-11016593-88 ili putem platforme za zajednično finansiranje Donacije.rs.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura

Porodica sa supermoćima, novi Sajnfildov projekat i Dženifer Lopez u svemiru: Nove serije i filmovi u maju na Netfliksu