Aktuelno iz kulture

Reditelj Bojan Vuletić: Ideja "Porodice" nije bila da donosimo presude ili stajemo na jednu stranu

Komentari

Autor: Tanjug

07/07/2021

-

16:40

Reditelj Bojan Vuletić: Ideja "Porodice" nije bila da donosimo presude ili stajemo na jednu stranu
Reditelj Bojan Vuletić: Ideja "Porodice" nije bila da donosimo presude ili stajemo na jednu stranu - Copyright Tanjug/Dragan Kujundžić

veličina teksta

Aa Aa

Gost nove epizode video serijala "Tanjug Reflektor" bio je reditelj Bojan Vuletić koji je govorio o nedavno emitovanoj seriji "Porodica", njenom prijemu u javnosti, uticaju koji će imati, kao i o svom budućem projektu.

Pre nekoliko meseci, velika prašina se podigla oko serije "Porodica", koja prikazuje okolnosti izručivanja Slobodana Miloševića Haškom tribunalu, a Vuletić sumirajući utiske kaže da je serija što se tiče prijema u javnosti "prevazišla i najbolja očekivanja".

"Pokazalo se da obični gledaoci reagovali drugačije od političara. Čini mi se da su mnogo bolje razumeli ponetu i ideju. Političari su kao i uvek krajnje iskrivljeno iz svojih ličnih političkih razloga komentarisali, a da se serija nije ni završila", rekao je reditelj.

Prema njegovim rečima, to je "dijagnoza ovog društva, da nemamo strpljenja da saslušamo drugog, da odgledamo nešto do kraja da razgovaramo, već odmah iznosimo svoje mišljenje".

Prošlo je 20 godina od kako je Milošević izručen Hagu i pojavila su se nove generacije mladih ljudi koji ne znaju ništa o tome, što je potaklo Vuletića da serijom progovori o "vremenu koje perfsonifikuje njegova vladavina i posledice koje i danas živimo".

"Nije bila ideja serije ni mene lično da donosimo presude ili da stajemo na jednu stranu... Potpuno je jasno šta smo živeli i gde smo danas. Ambicija serije je bila da damo odgovore zašto živimo ovo što živimo danas i kao smo do ovoga došli", rekao je Vuletić.

Upitan da li bi bio spremni da ponovo uđe u projekat koji se odnosi na nedavnu prošlost, sa jakim političkim primesama, Vuletić je rekao da se birajući projekte ne rukovodi političkim ili trendovskim stvarima, već bira ono što ga u tom trenutku interesuje.

"Što se tiče `Porodice` mislim da smo uspeli da probijemo led i pokažemo da možemo da se dosta hrabro nosimo sa skorašnjom prošlošću. Ova serija otvara vrata i drugim autorima da se uhvate u koštac sa ovakvim temama", naglasio je Vuletić.

Sledeći projekat na kome Vuletić radi je film u fazi pretprodukcije "Bela nedelja", koji govori o aktuelnoj temi pretvaranja laži u istinu.

Komentari (0)

Kultura