Aktuelno iz kulture

Objavljen prvi trejler za "Munje: Opet": Šta nas čeka u nastavku legendarnog filma

Komentari

Autor: Euronews Srbija, 021.rs

07/03/2023

-

10:23

Objavljen prvi trejler za "Munje: Opet": Šta nas čeka u nastavku legendarnog filma
Objavljen prvi trejler za "Munje: Opet": Šta nas čeka u nastavku legendarnog filma - Copyright Prinstcreen YouTube

veličina teksta

Aa Aa

Dvadeset godina od legendarnih "Munja" isti autorski tim vraća se u nastavku koji ponovo režira Radivoje Raša Andrić.

Sinopsis za film "Munje: Opet!" glasi: "Prošlo je 20 godina, a Pop (Segej Trifunović) još uvek mašta o muzičkom uspehu, iako tezgari svirajući obrade osamdesetih. Njegov drug Mare (Boris Milivojević) je praktičniji, zarađuje za život tako što noću, od kluba do kluba, razvozi nargile za tinejdžere.

Sve je isto u životima njih dvojice: nemaju devojke i doživljaje, ali zato imaju stomake. Nova muzika vlada svetom, a njen kralj, stacionarian u Beču, je Gojko Sisa (Nikola Đuričko). Gojko vlada dijasporom i određuje ukus mladih. Na snimanju spota prespektivne pevačice, Gojko insistira da se ubaci sempl iz jedne prastare pesme.

Da, baš pesme njegovih školskih drugova Mareta i Popa. Pesma preko noći postaje jutjub hit. Mare i Pop saznaju da Gojko koristi njihov stari snimak i da još uvek poseduje kasetu sa originalnom pesmom. Iste noći sreću druga iz odeljenja koji se sprema na put za Beč, jer Gojko organizuje godišnjicu mature (ogromna većina odeljenja ionako živi u inostranstvu). Naravno, jedino njih dvojica nisu dobila pozivnice..."

"Ta ideja o nastavku se pojavila tri-četiri godine posle prvih 'Munja' i ja sam se, naravno, plašio toga. Treba snimiti ponovo film koji je dvostruka odgovornost, prema onom starom filmu, kao i prema onom koji snimaš. U početku sam odbijao, dugo sam razmišljao, a pre šest-sedam godina smo počeli da razgovaramo Srđa i ja kako bi to moglo da izgleda, on je imao ideju", rekao je Raša Andrić u intervjuu za 021.rs.

Kako je dodao, dok su snimali videlo se da će to biti dobar film. 

Glumački ansambl predvodi udarna petorka iz prvih "Munja!": Sergej Trifunović, Boris Milivojević, Nikola Đuričko, Maja Mandžuka i Milica Vujović. U ostalim ulogama gledaćemo Ivanu Zečević, Marka Pavlovića, Stojšu Oljačića, Vladu Kovačevića, Dragana Marinkovića Macu, Zlatiju Ocokoljić Ivanović, Bojana Veljovića… Srpska glumačka legenda Jelisaveta Seka Sablić u filmu glumu Smilju Torturu – razrednu Mareta, Popa i Gojka.

"Tumačim novi lik, ali ona već ima uspotavljen odnos sa likovima iz prvog dela", rekla je Sablić za sajt Filmskog centra Srbije.

"Svi koji prate moj rad, znaju da sam poznata po strogim i odsečnim likovima, pravim pravcatim opasnicama. Već dugo ih glumim, što i ne čudi pošto imam tu potrebnu vrstu glumačke i privatne strogosti. Najviše od svega volim istinu, a pravdu bez strogosti nije lako isterati… Što se saradnja sa Rašom tiče, sve ide odlično; svi ga vole pa tako i ja. Atmosfera na snimanju je veoma dobra. Snimali smo neke posebno zahtevne scene i zadovoljna sam kako je sve ispalo. Iskreno mislim da će nove ‘Munje’ biti veoma zanimljiv film, veliki hit koji će privući mnogobrojne gledaoce u bioskop. Prvo zato što u njemu igraju majstori iz prethodnog filma, a i zato što su tu sada i novi likovi koji donose jednu novu dinamiku. Među tim likovima je i Smilja Tortura", ispričala je Sablić.

Komentari (0)

Kultura