Aktuelno iz kulture

Karte za Evroviziju rasprodate u roku od pola sata

Komentari

Autor: Tanjug

07/03/2023

-

14:42

Karte za Evroviziju rasprodate u roku od pola sata
Karte za Evroviziju rasprodate u roku od pola sata - Copyright Tanjug/AP/Jon Super

veličina teksta

Aa Aa

Ulaznice za veliko finale Pesme Evrovizije 2023 u Liverpulu 13. maja, rasprodate su danas za nešto više od 30 minuta, saopštili su organizatori takmičenja, preneo je Rojters.

Britanija je domaćin 67. takmičenja, pošto je zbog sukoba u Ukrajini, odlučeno da se domaćinstvo prepusti Velikoj Britaniji, čiji je predstavnik bio drugi na Evroviziji 2022. u Torinu.

Najjeftinije karte koštale su 30 britanskih funti (33,7 evra), a najskuplje 380 funti (427,3 evra), prenosi sajt Skaj Njuz.

Fanovi će moći da posete ukupno devet festivalskih dešavanja, uključujući i veliko finale 13. maja.

Na svakom od devet dešavanja će moći da učestvuje maksimalno 6.000 ljudi zbog smanjenog kapaciteta konferencijskog centra ACC Liverpul, gde će biti održan festival.

 ACC Liverpul, koji u uobičajenim uslovima prima 11.000 ljudi, bio je prinuđen da smanji kapacitet zbog proširene scene i zahteva produkcije Evrovizije. 

Ukupno 3.000 karata je izdvojena za državljane Ukrajine koje žive u Velikoj Britaniji na osnovu vize.

Ljubitelji Evrovizije koji nisu uspeli da dođu do karata ne moraju da očajavaju, jer je za njih predviđena evrovizijska fan zona u oblasti Pjer Hed, koja može da primi do 25.000 ljudi.

Srećni vlasnici karata za Evroviziju će možda imati problem da nađu smeštaj u Liverpulu, jer je veliki deo smeštajnih kapaciteta rezervisan još od trenutka kada je saopšteno da će ovaj grad biti domaćin Evrovizije.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura