Aktuelno iz kulture

Pesmu za Evroviziju prati sve više stranih novinara: "To je jedno od najpopularnijih nacionalnih takmičenja u Evropi"

Komentari

Autor: RTS

04/03/2023

-

22:40

Pesmu za Evroviziju prati sve više stranih novinara: "To je jedno od najpopularnijih nacionalnih takmičenja u Evropi"
Pesmu za Evroviziju prati sve više stranih novinara: "To je jedno od najpopularnijih nacionalnih takmičenja u Evropi" - Copyright Printscreen YouTube/RTS Pesma Evrovizije -Zvanični kanal

veličina teksta

Aa Aa

"Pesma za Evroviziju" privlači sve veću pažnju stranih novinara, a jedan od njih je Sinan Sadula sa sajta Wiwibloggs koji je već drugu godinu zaredom gost Beograda u finalu takmičenja. 

Sadula je u razgovoru za RTS rekao da bi mnoge pesme iz finala takmičenja mogle da se nađu i u završnici Evrovizije i da je "postao jedan od najvažnijih i najpraćenijih u evrovizijskoj sezoni".. Dodao je kako se na njegovoj plejlisti nalazi više od 10 pesama sa ovogodišnjeg srpskog takmičenja i da ih svakodnevno sluša.

"Mislim da srpski jezik odlično zvuči u evrovizijskim pesmama. Način na koji izvođači pevaju je zaista prelep", rekao je novinar Wiwibloggs.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Cinan (@cinansdl)

 

Govoreći o pesmama koje su druge zemlje izabrale, Sinan je rekao kako ove godine ima dosta različitih stilova.

"Već imam pesme koje volim da slušam. Takođe, ima i pesama koje još nisu pobedile na svojim nacionalnim takmičenjima za koje očekujem da će pobediti u Liverpulu. Na primer, Lorin iz Švedske. Mislim da će scena 'Pesme Evrovizije' biti raznovrsna uz toliko različitih kultura", naveo je Sinan.

Ističe da mu je u planu da izveštava iz Liverpula i da je dugo očekivao da Velika Britanija bude domaćin "Pesme Evrovizije".

"Mislim da će nam Liverpul pružiti spektakularan šou i da će odati počast prošlogodišnjoj pobedi Ukrajine. Ovogodišnji 'Evrosong' imaće ogroman uticaj i biće važan za ceo svet. Slavićemo različitost, delićemo specijalne trenutke i izražavaćemo našu ljubav prema dobroj muzici", poručio je Sinan Sadula.

Večeras ćemo, nakon finala "Pesme za Evroviziju", saznati ko će predstavljati Srbiju u Liverpulu. Direktan prenos možete pratiti na RTS 1, RTS Svet, RTS Planeti i na Internet portalu RTS-a. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura

Porodica sa supermoćima, novi Sajnfildov projekat i Dženifer Lopez u svemiru: Nove serije i filmovi u maju na Netfliksu