Poznati

I posle "Uraganki" - "Uraganke": Ko su nove članice popularne grupe koje su među favoritima "Pesme za Evroviziju"

Komentari

Autor: Euronews Srbija, S. R.

02/03/2023

-

20:58

I posle "Uraganki" - "Uraganke": Ko su nove članice popularne grupe koje su među favoritima "Pesme za Evroviziju"
I posle "Uraganki" - "Uraganke": Ko su nove članice popularne grupe koje su među favoritima "Pesme za Evroviziju" - Copyright Prinstscreen YouTube/Hurricane

veličina teksta

Aa Aa

Večeras će na "Pesmi za Evroviziju" odmeriti još šesnaest ovogodišnjih takmičara u trci da predstavljaju Srbiju u Liverpulu. 

Među njima je i grupa Hurricane sa pesmom "Zumi zimi zami" koja na zvaničnom Jutjub nalogu nacionalnog festivala broji više od 800 hiljada pregleda i na drugom je mestu u kladionicama prema šansama da osvoji takmičenje.

Ipak, ove "Uraganke", nisu iste one koje su 2020. godine pobedile na tadašnjoj Beoviziji, a boje Srbije branile na Evroviziju u Roterdamu održanoj 2021.

Naime, originalna grupa je u međuvremenu rasformirana, a Hurricane je dobila potpuno nove članice.

Prošlost i budućnost grupe Hurricane

Grupa Huricane koju su činile Ivana Nikolić, Ksenija Knežević i Sanja Vučić osnovana je 2017. godine i prvobitno je trebalo da izvodi muziku namenjenu stranom tržištu.

Međutim, kada je u septembru 2019. sastav objavio pesmu "Favorito" na srpskom jeziku, popularni trio postigao je veliki uspeh, a ta numera trenutno broji više od 90 miliona pregleda na Jutjubu.

Usledili su brojni hitovi, poput "Tuturutu", "Lopove" i "Want Ya", a zatim i pobeda na Beoviziji sa pesmom "Hasta la Vista" s kojom su "uraganke" planirale da nastupe u Roterdamu.

Međutim, zbog pandemije, Evrovizija te godine nije održana, a 2021. one su odlučile da na takmičenju ipak izvode pesmu "Loco Loco" s kojom su osvojile 15. mesto, ali i simpatije mnogih ljubitelja popularnog takmičenja.

Uprkos nizu uspeha koji su postigle zajedno, Ivana, Ksenija i Sanja su po isteku ugovorne obaveze sa svojom izdavačkom kućom, odlučile da se okrenu solo karijerama, a na njihovo mesto došle su tri nove članice: Jovana Radić, Miona Srećković i Sara Kuruma.

Nove "uraganke" nastavile su stopama svojih prethodnica i snimile nekoliko hit pesama kao što su "Poljupci u zoru", "Al Capone" i "Zauvek", a ove godine rešile su i da uđu u trku "Pesme za Evroviziju".

One će u drugoj polufinalnoj izvesti pesmu "Zumi zimi zami", a sudeći po video najavi, pripremile su neobičan nastup.

Večeras drugo polufinale "Pesme za Evroviziju"

Drugo polufinale "Pesme za Evroviziju" održaće se večeras s početkom u 21 sat, a publici će se osim Hurricane, predstaviti i Nadia ("Devojka tvog dečka"), Filarri ("Posle mene"), Zejna ("Rumba"), Frajle ("Neka neka"), Igor Vins i Bane Lalić ("Zato što volim"), Egret ("Ako shvatim kasno"), Dzipsii ("Greh"), Eegor ("Starac dana"), Jelena Vlahović ("Kao grom iz vedra neba"), Ivona ("U noćima"), Gift ("Liberta"), Milan Bujaković ("Fenomen"), Duo Grand ("Viva la Vida"), Andjela ("Loše procene") i Doris Milošević ("Tišina").

Finale takmičenja zakazano je za 4. mart, kada će biti poznat predstavnik Srbije na ovogodišnjoj Evroviziji.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin