Aktuelno iz kulture

Otvorene kapije Egzit festivala u Novom Sadu

Komentari

Autor: Euronews, Tanjug

08/07/2021

-

20:40

Otvorene kapije Egzit festivala u Novom Sadu
EXIT festival - Copyright Tanjug/Jaroslav Pap

veličina teksta

Aa Aa

Kapije Egzit festivala na Petrovaradinskoj tvrđavi otvorene su zvanično večeras u 19 časova, a prvi posetioci stigli su i nekoliko sati ranije.

Ljubitelji muzike i medijski radnici došli su iz čak 70 zemalja, a najviše njih iz Nemačke i Francuske.

Egzitaši, kako kažu, jedva su dočekali da ponovo uživaju na Petrovaradinskoj tvrđavi iako je broj bina ove godine, zbog koronavirusa, gotovo prepolovljen.

Nadaju se odličnoj atmosferi i dobroj energiji koja već vlada Novim Sadom, a mnogi od njih ostaće sva četiri dana u najvećem gradu Vojvodine.

Na glavnoj bini prvi nastupi posvećeni su domaćim izvođačima i to Senidi, Nemom Pesniku, Hladnom Pivu, a posle ponoći festival bi zvanično, uz tradicionalni vatromet, trebalo da otvori Ð Snake.

Na jednom od najposećenijih stejdževa, Fusion bini, naći će se i Sjasi MC, Marko Louis, Fran Palermo, dok će prve noći na čuvenoj Dance Areni publiku zabavljati i Charlotte De Witte.

Iz organizacije festivala kažu da su prvi utisci veoma pozitivni, da za sada sve protiče u najboljem redu, a da najveću posećenost očekuju trećeg dana kao i ranijih godina.

Po proceni organizatora, kroz Egzitovu kapiju, za jedno veče trebalo bi da prođe oko 40.000 ljudi, što je samo za 10.000 manje u odnosu na prethodne godine.

Festival se održava uz sve epidemiološke mere, što podrazumeva i da posetioci moraju imati potvrdu o vakcinaciji ili negativan PCR ili brzi antigenski test, a kako kažu organizatori, prvog dana brzim antigenskim testom testiralo se više od 4.000 ljudi i svi su bili negativni.

Preporuka za vas

Egzit: Čak 84 odsto posetilaca imalo Digitalni zeleni sertifikat u prva 24 sata zamene festivalskih vaučera
Na veliku rođendansku proslavu Egzita stiže i kraljica palestinske tehno scene Sama Abdulhadi
Egzit će zvučati bolje nego ikad: Na Arenu stiže supermoćni svetski audio sistem Meyer Sound LEO

Komentari (0)

Kultura