Aktuelno iz kulture

Bez Pola Sorvina i Šarlbi Din u segmentu "In Memoriam": Akademija na udaru kritika zbog "propusta" na dodeli Oskara

Komentari

Autor: Variety

14/03/2023

-

21:17

Bez Pola Sorvina i Šarlbi Din u segmentu "In Memoriam": Akademija na udaru kritika zbog "propusta" na dodeli Oskara
Bez Pola Sorvina i Šarlbi Din u segmentu "In Memoriam": Akademija na udaru kritika zbog "propusta" na dodeli Oskara - Copyright Profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Svake godine na dodeli Oskara jedan segment programa posvećen je velikanima filma koji su u toku prethodne godine preminuli, ali je ovogodišnja ceremonija izazvala brojne polemike.

Naime, iako je Akademija odala počast velikom broju poznatih glumaca koji su preminuli tokom 2022. godine, određena imena su izostala, što je izazvalo pravu pobunu na društvenim mrežama, ali i među članovima porodica preminulih.

Supruga glumca Pola Sorvina i njegova ćerka Mira javno su izrazile neslaganje što je njihov muž i otac izostavljen iz programa. 

Didi Sorvino pozvala je Akademiju filmskih umetnosti i nauka da se izvini.

"Pol Sorvino bio je jedan od najvećih glumaca u istoriji kinematografije u Holivudu. Neodgovorno je bilo izostaviti ga iz segmenta In Memoriam na dodeli Oskara. To je tročasovna emisija, Pol Sorvino dao je decenije ovoj industriji i svi su ga voleli", napisala je Sorvino, a prenosi "Variety".

U ponedeljak je i Mira Sorvino tvitovala i o izostavljanju svog oca iz zvaničnog programa Oskara.

"Neverovatno je da su moj voljeni otac i mnogi drugi briljantni glumci izostavljeni. Oskar je zaboravio na Pola Sorvina, ali mi ostali nikad nećemo", napisala je glumica.

Ostale zvezde koje su izostavljene bile su En Hejč i glumica i manekenka Čarlbi Din, koja je bila zvezda filma "Trougao tuge", nominovanog za Oskara.

Nisu pomenuti ni glumac i komičar Lesli Džordan, a ni Toni Siriko, najpoznatiji po seriji "Porodica Soprano".

Ipak, tokom prenosa je na ekranu prikazivan QR kod čijim skeniranjem su gledaoci mogli da dobiju punu listu imena velikana glumišta koji su nas napustili u prethodnoj godini.

Na negodovanja na društvenim mrežama reagovala je i Akademija, koja u zvaničnom saopštenju navodi da je dobila na stotine zahteva vezanih za to kome treba posvetiti segment "In MemoriaM".

"Izvršni komitet koji predstavlja svaki ogranak, razmatra listu i pravi selekciju za prenos na osnovu ograničenog vremena. Svi predlozi koje smo dobili uključeni su na listu na sajtu i tu će ostati tokom čitave godine", stoji u saopštenju.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura