Poznati

Konačno potvrđen uzrok smrti zvezde filma "Trougao tuge"

Komentari

Autor: People

22/12/2022

-

14:42

Konačno potvrđen uzrok smrti zvezde filma "Trougao tuge"
Šarlbi Din - Copyright Richard Shotwell/Invision/AP, File

veličina teksta

Aa Aa

Uzrok smrti Šarlbi Din, zvezde filma "Trougao tuge", jednog od najuspešnijih ove sezone, konačno je saopšten nakon što je glumica i model iznenada preminula krajem avgusta ove godine.

Medicinski sudski veštak Njujorka potvrdila je za magazin People, da je autopsija kao uzrok smrti pokazala tešku sepsu izazvanu bacilom kapnocitofagom.

Ona je takođe otkrila da je Din zbog teške saobraćajne nesreće 2009. odstranjena slezina, što je svakako doprinelo tome da njen organizam ima smanjenu sposobnost odbrane od infekcija.

Zaraza kapnocitofagom je retka, a reč je o bakteriji koja živi u ustima životinja i ljudi.

Nije poznato da li je ugriz životinje odgovoran za infekciju glumice, budući da medicinski istražitelj nije javno objavio njenu autopsiju.

Nekoliko dana nakon smrti Šarlbi, njen brat Aleks Džejkobs ispričao je za Rolling Stoun da se njena iznenadna smrt dogodila nakon što je počela da primećuje "manje" simptome, a zatim zatražila od verenika Luka Vokera da je vodi u Hitnu pomoć. Preminula je samo nekoliko sati kasnije.

"Ovo se dogodilo doslovno u toku jednog dana: zabolela je glava, otišla je da spava, probudila je dečka i rekla mu da je vodi u bolnicu. Još nismo sigurni šta se desilo", rekao je Džejkobs tada.

On je tada potvrdio da je glumica pretrpela tešku saobraćajku u kojoj joj je uklonjena slezina.

"Slezina je zadužena za borbu protiv infekcija i to je možda imalo veze sa onim što se desilo", izjavio je brat glumice.

Fredrik Wenzel ©Plattform Produktion

Šarlbi u filmu "Trougao tuge"

Šarlbi Din je pre smrti doživela vrtoglav uspeh u karijeri budući da je njen film "Trougao tuge", pored toga što je dobio Zlatnu palmu, proglašen jednim od glavnih kandidata za Oskara.

Samo četiri meseca pre tragičnog kraja verila se sa dugogodišnjim partnerom Lukom Čejsom.

Reditelj filma "Trougao tuge" Ruben Estlund posvetio joj je američku premijeru filma.

"Bila je brižna koleginica i osoba koja je podizala raspoloženje svima na setu i iz svih izvlačila ono najbolje. Videćete je i kao vrlo, vrlo preciznu glumicu", rekao je tada reditelj.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin