Aktuelno iz kulture

"Labudova pesma" velikog reditelja: O čemu govori poslednji novi film Kventina Tarantina

Komentari

Autor: Euronews

15/03/2023

-

21:38

"Labudova pesma" velikog reditelja: O čemu govori poslednji novi film Kventina Tarantina
AP/Vianney Le Caer - Copyright AP/Vianney Le Caer

veličina teksta

Aa Aa

Kventin Tarantino uskoro bi mogao da se nađe u poslednjoj fazi svoje rediteljske karijere, budući da priprema svoj deseti film za koji je najavio da će biti i njegov poslednji.

Hollywood Reporter otkriva da čuveni filmski stvaralac trenutno priprema scenario za film "The Movie Critic", a da bi snimanje trebalo da počne na jesen. 

Detalji ovog projekta kriju se od javnosti, ali Euronews piše da je u glavnoj ulozi žena i da je radnja smeštena u sedamdesete godine u Los Anđelesu. 

Imajući sve to u vidu, pojavile su se spekulacije da bi Tarantinov film mogao da se bavi životom Poline Kejl, uticajne filmske kritičarke, poznate po tome što se sukobljavala i sa urednicima i sa filmadžijama. 

Bivša konsultantkinja studija Paramount blisko je sarađivala sa Vorenom Bitijem i inspirisala mnoge reditelje, uključujući i Vesa Andersona.

Inače, Tarantino je 2022. objavio i knjigu "Cinema Speculation", kolekciju eseja inspirisanih upravo radovima Kejl.

Ako film bude prikazan, to će biti prvi veliki reditljev projekat nakon "Bilo jednom u Holivudu" iz 2019. godine. 

Tarantino odavno govorti o tome da će njegov deseti film biti i njegov poslednji, ali to ne znači da neće ništa raditi. Izvesno je da će nastaviti da piše, a poznato je i da radi na seriji od osam epizoda, što će biti prvi put da se oproba u televizijskoj produkciji.

Takođe je izrazio želju da počne da piše pozorišne komade.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura