Aktuelno iz kulture

Edi Redmejn će igrati ubicu Šakala u novoj triler seriji po romanu Frederika Forsajta

Komentari

Autor: Tanjug

22/03/2023

-

18:28

Edi Redmejn će igrati ubicu Šakala u novoj triler seriji po romanu Frederika Forsajta
profimedia - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Britanski glumac Edi Redmejn pojaviče se u ulozi plaćenog ubice Šakala u novoj triler seriji "Dan šakala", po  istoimenom hit romanu Frederika Forsajta iz 1971. godine, piše časopis Varajeti.

Jedna od izvršnih producenata Garet Nim je rekao da će serija biti "ponovno osmišljavanje Forsajtovog cenjenog trilera u složenom svetu u kome živimo danas".

"Neverovatne sreće smo što imamo glumca Edijevog kalibra da bude naš Šakal", istakao je Nim.

U Forsajtovom romanu i po njemu snimljenom filmu "Dan Šakala" (1973) reditelja Freda Cinemana, glavni junak biva unajmljen da ubije francuskog predsednika Šarla De Gola (1890-1970).

Film je postigao neočekivani komercijalni i kritički uspeh. Nominovan je za nagradu Oskar, dve nagrade Zlatni globus i šest nagrada BAFTA od kojih je osvojio jednu za najbolju montažu. Britanski filmski institut ga je uvrstio u svoju listu Sto najboljih britanskih filmova, 1999. godine.

Holivudski rimejk sa Ričardom Girom i Brusom Vilisom je snimljen 1997. godine, uprkos negodovanju Zinemana i Forsajta. Ovaj nezvanični rimejk, izmenio je lokaciju i neke ključne karaktere i bio je kritički neuspeh uprkos uspehu na blagajnama.

Kako je najavljeno, snimanje serije počinje ove godine, uz Forsajta kao savetodavnog producenta, u režiji Brajana Kirka i po scenariju Ronana Beneta, a biće prikazana na platformi Pikok.

Komentari (0)

Kultura