Aktuelno iz kulture

Atelje 212 premijerom obeležava Svetski dan pozorišta: Predstava "Otac" uskoro pred beogradskom publikom

Komentari

Autor: Euronews Srbija

24/03/2023

-

12:26

Atelje 212 premijerom obeležava Svetski dan pozorišta: Predstava "Otac" uskoro pred beogradskom publikom
Atelje 212 najava premijere Otac - Copyright Atelje 212/Boško Đorđević

veličina teksta

Aa Aa

Predstava "Otac" Florijana Zelera, autora koga svetska kritika smatra jednim od najuzbudljivijih dramskih pisaca našeg vremena, premijerno će se odigrati na Svetski dan pozorišta 27. marta u Ateljeu 212.

Drugi deo Zelerove dramske trilogije ("Majka", "Otac" i "Sin") je tragikomična porodična priča fokusirana na ostarelog oca koji se bori sa demencijom. Zeler, baveći se procesom starenja i u datim okolnostima, izvrnutim odnosom oca i ćerke, dovodi u pitanje i postojanost kategorija istine i realnosti.

Atelje 212/Boško Đorđević

 

Ova predstava priča o demenciji u porodici o odnosu oca i ćerke, o ljubavi i gubitku. Intimna priča koja nam pomaže i omogućava da otvorimo vrata sopstvenog doma, osvrnuti se i pogledati ka sopstvenim korenima, porodici, u oči onima koji nas okružuju. Tekst pri tome provocira žanrovskom namernom nedorečenošću, koja nas šeta od psihološkog trilera do tragikomedije.

Reditelj predstave je Paolo Mađeli koji, posle pauze od 35 godina, ponovo režira u Ateljeu 212.

Dramu je prevela Ivana Dimić. Dramaturškinja je Željka Udovičić Pleština, scenograf Darko Nedeljković, kostimograf Leo Kulaš, a muziku komponuje KOIKOI. Tekstove songova potpisuje Džoja Mađeli, korepetitorka Ana Ćosović, koreograf Boris Lukman.

Atelje 212/Boško Đorđević

 

U predstavi igraju Voja Brajović, Hana Selimović, Ivan Mihailović, Dragana Varagić, Isidora Simijonović i Marko Grabež.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura