Aktuelno iz kulture

RGZ: Imovinsko-pravna situacija "Boška Buhe" nije u nadležnosti katastra

Komentari

Autor: Tanjug

26/03/2023

-

13:42

RGZ: Imovinsko-pravna situacija "Boška Buhe" nije u nadležnosti katastra
RGZ: Imovinsko-pravna situacija "Boška Buhe" nije u nadležnosti katastra - Copyright Tanjug/Sava Radovanović

veličina teksta

Aa Aa

Republički geodetski zavod (RGZ) saopštio je danas da je dezinformaciju da je katastar napravio grešku i da će zbog toga biti iseljeno beogradsko dečje pozorište "Boško Buha".

"Jasno je da situacija oko dečjeg pozorišta 'Boško Buha' nije nastala zbog postupka upisa u katastar, već je u pitanju rešavanje imovinsko-pravnog pitanja, što nije u nadležnosti Republičkog geodetskog zavoda", navedeno je u saopštenju. 

Kako bi zabrinuti građani Srbije imali tačne informacije, podseća RGZ, katastar je 21. marta demantovao ove nepravedne optužbe i potpuno transparentno objasnio da je katastar postupio u skladu sa zakonom.

"Pozivamo da se prestane sa iznošenjem neistina i neosnovanih optužbi na račun katastra, jer takve optužbe uznemiravaju javnost i ugrožavaju pravnu sigurnost i ustavni poredak naše zemlje", naveo je RGZ.

U saopštenju se naglašava da je Republički geodetski zavod "jedna od najpriznatijih katastarskih institucija u svetu i imovina građana upisana u srpski katastar je u svakom trenutku potpuno sigurna, a informacije o istoj lako dostupne i potpuno transparentne". 
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura