Aktuelno iz kulture

Beograd slavi Međunarodni dan klavira: Mladi talenti sviraju najpoznatije kompozicije u srcu grada

Komentari

Autor: Euronews Srbija

29/03/2023

-

10:45

Euronews

veličina teksta

Aa Aa

Međunarodni dan klavira biće obeležen celodnevnom manifestacijom na Trgu Republike u organizaciji Grada Beograda, Ustanove kulture "Guarnerius" u saradnji sa beogradskim osnovnim i srednjim muzičkim školama. 

Njihovi učenici će na pet punktova u srcu grada, u Knez Mihailovoj od 12 do 18.30 časova na pet različitih klavira izvoditi najpoznatije kompozicije klasične muzike.

"Svi učenici i profesori srednjih muzičkih škola su oduševljeni, kao i svi ljudi koji su imali priliku da saznaju da ćemo baš danas na ovom mestu obeležiti ovaj dan. Mi se nadamo lepom vremenu i nadamo se da će što više naših sugrađana i onih koji posećuju Beograd danas doći da uživaju u divnim numerama, koje će nam izvoditi đaci osnovnih i srednjih škola", najavila je Jovana Radosavljević iz Sekretarijata za kulturu Grada Beograda.

Tanjug/Zoran Žestić

 

Program, kojim se promovišu lepota i značaj muzičkog obrazovanja, završava se klavirskim koncertima mladih klavirskih virtuoza Vuka Božilovića, Lazara Torbice i Anđele Dinić u večernjim časovima. Oni će izvoditi kompozicije J.S. Baha, K. Debisija, F. Šopena, L.V. Betovena, S. Rahmanjinova i N. Kapustina. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura