Aktuelno iz kulture

Ivana Popović: Nisam očekivala da "Zona Zamfirova" može biti savremeni mjuzikl

Komentari

Autor: Tanjug

03/04/2023

-

21:07

Ivana Popović: Nisam očekivala da "Zona Zamfirova" može biti savremeni mjuzikl
Ivana Popović: Nisam očekivala da "Zona Zamfirova" može biti savremeni mjuzikl - Copyright Tanjug/Jadranka Ilić

veličina teksta

Aa Aa

Čuveni mjuzikl Pozorišta na Terazijama "Zona Zamfirova" u režiji Kokana Mladenovića, ponovo se igra 25. aprila, a ulozi Zone, posle tri godine pauze, vraća se glumica Ivana Popović.

Ona je rekla da je morala da se fizički priprema pre nego što se vratila na scenu. 

"Imamo dodatne fizičke napore koji možda nisu takvi u dramskom teatru. Morala sam da se polako fizički pripremim za predstave", rekla je glumica.

Popović je dodala da nema mnogo prostora u velikim kućama kao što je Pozorište na Terazijama, sa četiri ansambla, i "teško je okupiti ljude da se neka predstava vrati, i to još u sred sezone, što su dodatno otežavajuće okolnosti". 

Prema njenim rečima, kao i u svakom zadatku što više se trudiš da budeš prisutan u situaciji koju igraš i manje obraćaš pažnju šta se dešava oko tebe koncentracija je bolja. 

Tanjug/Jadranka Ilić

 

"Nema tu preterane filozofije, Iskustvo je čudo. Što više ga imaš, osećaš se mirnije na sceni, sam sa sobom u skladu. Kada sam bila mlada glumica koliko toga me opterećivalo kad izađem na scenu. Sada nema više te prepreke. Oslanjam se na iskustvo", istakla je Popović.

Pozorište na Terazijama ima odanu publiku koja se vraća i gleda predstave iznova i uviđa neke razlike koje samo oni osećaju, primetila je glumica. 

"Tajna je pošto je to jedino pozorište koje se ovako profilisalo i odabralo muzikl. Ranije je bilo i za muzičke komedije, i a onda se profilisalo isključivo kao pozorište za mjuzkl i to nas je odredilo, kao i publiku koja voli taj žanr", rekla je Popović. 

Mjuzikl na filmu se Popović činio dosadan, kao da ne može u potpunosti da iskomunicira sa njom, čak kao nameštena forma, međutim u pozorištu mjuzikl dobija druge kvalitete, zato što se dešava uživo sa mnogo ljudi i energije. 

Tanjug/Jadranka Ilić

 

"Slično je i sa 'Zonom'. Puno se stvari dogodilo u isto vreme. Reditelj Kokan Mladenović je imao viziju. Ne bih mogla ni da pretpostavim da od jedne pripovetke koja je tako svojstvena našem podneblju može da se napravi mjuzikl i da bude tako savremen", rekla je Popović.

Prema njenim rečima, Pozorište na Terazijama bi trebalo da radi "Žene na ivici nervnog sloma" po filmu Pedra Almodovara, a očekuje se i revija popularne muzike iz mjuzikala.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura