Aktuelno iz kulture

Ko su novi protagonisti u drugoj sezoni "Kuće zmaja": HBO najavio "pojačanje" glumačkog ansambla

Komentari

Autor: Variety

25/04/2023

-

20:54

Ko su novi protagonisti u drugoj sezoni "Kuće zmaja": HBO najavio "pojačanje" glumačkog ansambla
Prinskrin/Youtube/HBO - Copyright Prinskrin/Youtube/HBO

veličina teksta

Aa Aa

Serija "Kuća zmaja" dobiće nove protagoniste u drugoj sezoni, a HBO sada je i zvanično predstavio glumce koji će se naći u njihovoj "koži". 

Gejl Rankin tumačiće lik Alis Rivers, isceliteljku iz Harenhala, pod upravom kuće Strong. U romanu Džordža R.R. Martina "Vatra i krv", na osnovu kog se snima "Kuća zmaja", Alis je veštica sa mističnim vizijama koja dobija važnu ulogu među "zelenima", odnosno onih koji su na strani Egona Drugog. 

AP/Petros Giannakouris

Gejl Rankin

Rankin znamo od ranije po ulogama u Netfliksovoj seriji "Glow", HBO-ovoj "Perry Mason" i filmu "The Greatest Showman".

AP/Charles Sykes

Sajmon Rasel Bin

Sajmon Rasel Bil tumačiće lik Sajmona Stronga, strica Lorda Larisa Stronga, kojeg je u prvoj sezoni glumio Metju Nidam. Prošle godine Bil je osvojio prestižnu Toni nagradu za najboljeg glumca u predstavi "The Lehman Trilogy", dve BAFTA i tri nagrade Olivier.

AP/Scott Garfitt

Fredi Foks

Fredi Foks igra Gvejna Hajtauera, Otovog sina i brata kraljice Alisent (Olivija Kuk) Foks je ranije glumio u Apple TV+ seriji "Slow Horses" i britanskim "Year of the Rabbit", "Cucumber i Banana".

AP/Vianney Le Caer

Abubakar Salim 

Abubakar Salim će igrati Alina iz Hula, mornara u Velarionovoj floti. Salim je ranije tumačio lik u HBO Max seriji "Raised by Wolves" i pozajmio glas glavnom junaku Bajeku u videoigri "Assassin's Creed: Origins".

Druga sezona ima osam epizoda

Inače, ranije je objavljeno da će druga sezona "Kuće zmaja" imati osam epizoda i to zbog same priče, a ne zbog smanjenja troškova.

U planu je i treća sezona, ali još nema zvanične potvrde da je dobila "zeleno svetlo". 

Druga bi trebalo da počne sa snimanjem uskoro u Velikoj Britaniji, a studio namerava da je prikazuje na leto 2024. godine. 

Iako HBO još nije potvrdio ko se od glumaca vraća u narednoj sezoni, knjiga Džordža R. R. Martina po kojoj je snimljena, sugeriše da u budućnosti više nećemo imati "vremenske skokove", pa se očekuje da će Met Smit ostati Dejmon, Olivija Kuk Alisent Hajtauer, Ema D'Arsi Renira, Stiv Tausend Korlis Velarion, Iv Best Renis, Tom Glini Karni kao Egon II, a Evan Mičel Emond Targarijen. 

Od novih likova dobićemo i Derona Targarijena, Viserisovo i Alisentino četvrto dete, za kog, prema Martinovim rečima, nisu imali vremena u prvoj sezoni.

Pored likova koji su nastradali, najveći gubitak za seriju je odlazak reditelja Migela Sapočnika, ali je na njegovo mesto, uz scenaristu Rajana Kondala, sada došao Alan Tejlor.

Nije poznato o čemu će se raditi u drugoj sezoni, ali ako ste nestrpljivi da saznate više, uvek možete da se okrenete Martinovoj knjizi "Vatra i krv" i odmah dobijete sve odgovore.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura