Aktuelno iz kulture

Proleće na striming servisima: Novi filmovi i serije koje ćemo na malim ekranima gledati ovog maja

Komentari

Autor: Staša Rosić

30/04/2023

-

19:15

Proleće na striming servisima: Novi filmovi i serije koje ćemo na malim ekranima gledati ovog maja
Proleće na striming servisima: Novi filmovi i serije koje ćemo na malim ekranima gledati ovog maja - Copyright Prinstscreen YouTube/Netflix, Apple TV

veličina teksta

Aa Aa

U duhu proleća, ovog maja većina striming servisa pripremila je niz novih sadržaja. 

Servis koji je na svom početku omogućavao korisnicima da filmove ili serije poruče preko interneta, a da im DVD stigne na kućnu adresu, čuveni Netfliks, nedavno je objavio da odustaje od te grane svog biznisa, ali zato dominira na tržištu striminga, barem kada je reč o originalnim sadržajima koje nudi.

Tako ćemo u maju imati priliku da vidimo prednastavak "Bridžertona", kontroverzni dokumentarac o kraljici Kleopatri, kao i novi film Dženifer Lopez. Novih filmova i serija ima i na HBO Maks, Disney Plus i Apple TV Plus, a više o njima možete pročitati u nastavku:

1. "Kraljica Šarlota: Istorija Bridžertona" (4. maj)

Netfliks donosi spinof seriju koja prati jednog od omiljenih likova iz popularnog "Bridžertona".

Prednastavak te serije bavi se mladošću kraljice Šarlote, koju u originalu igra Golda Rošvel.

"Ova priča iz 'Bridžerton' univerzuma objašnjava kako je brak mlade plemkinje sa kraljem Džordžom prerastao u veliku ljubavnu priču, i izazvao društvenu promenu, stvarajući svet koji su nasledili likovi u 'Bridžertonu'", stoji u opisu novog projekta.

Indija Amarteifio igra mladu kraljicu dok će se Rošvel ponovo naći u njenoj starijoj inkarnaciji. Tu su i Adoža Ando kao lejdi Agata Danburi i Rut Gemel kao ledi Vajolet Bridžerton.

2. "Silo" (5. maj)

Nova serija "Silo" na Apple TV Plus prati zajednicu ljudi u ne tako svetloj budućnosti Zemlje koja živi u velikom podzemnom silosu. 

Oni žive po strogim pravilima za koja veruju da ih štite od otrova koji su uništili svet na površini. Međutim, kada šerif prekrši jedno kardinalno pravilo i pojedini stanovnici umru misterioznom smrću, inženjerka Džulijet počinje da otkriva šokantne tajne i istinu o silosu. 

U seriji koja je zasnovana na trilogiji Hjua Hauvija, između ostalih, igraju Dejvid Ojelovo, Rašida Džouns i Rebeka Ferguson.

3. "Kraljica Kleopatra" (10. maj)

Dokumentarna serija "Kraljica Kleopatra" podigla je veliku prašinu kada je najavljeno da u igranim segmentima glavnu ulogu ima tamnoputa glumica Adel Džejms, biće dostupna na Netfliksu od 10. maja. 

Glas Džejde Pinket Smit, koja je i producentkinja ove serije, vodi nas kroz život legendarne vladarke Egipta.

Netfliks se zbog "Kraljice Kleopatre" našao na udaru kritika, a bivši egipatski ministar za antikvitete Zahi Havas autore serije osudio je zbog "falsifikovanja činjenica" i osporio tvrdnje da je egipatska civilizacija crnačkog porekla. 

4. "The Muppets Mayhem" (10. maj)

Na Dizniju će od istog dana početi da se prikazuje "The Muppets Mayhem", humoristična serija koji prati čuveni mapetovski bend "Dr. Teeth and the Electric Mayhem" na putu da snime svoj prvi studijski album.

"Staromodni" muzičari uz pomoć mlade producentkinje Nore Sing (Lili Sing) upoznaju savremenu muzičku scenu uz mnogo komičnih obrta.

U seriji se pojavljuju i brojne poznate ličnosti kao što su Morgan Frimen, Tomi Li, Zigi Marli, Kevin Smit i Čudni Al Janković.

5. "Crni vitez" (12. maj)

Serija "Crni vitez" (Black Knight) koja će od 12. maja biti dostupna na Netfliksu, na prvi pogled deluje kao korejska verzija "Pobesnelog Maksa". 

Zasnovana na korejskom veb-stripu, ova serija smešten je u svet budućnosti u kom je zbog zagađenja Zemlja postala ogoljena pustinja. Gledaoci prate dostavljača (Kim Vu-bin) koji razvozi važne resurse poput rezervoara sa kiseonikom i štiti ih od lopova.

6. "Still: A Michael J. Fox Movie" (12. maj)

Na Apple TV Plus dolazi biografski dokumentarni film o životu popularnog glumca i aktiviste Majkla Džej Foksa. 

U filmu koji je režirao oskarovac Dejvis Gugenhajm upoznajemo se sa zvezdom čiji je vrtoglavi uspeh osamdesetih naglo usporila neizlečiva dijagnoza - Parkinsonova bolest. 

Međutim, kao što u ovom filmu vidimo, glumac nije dozvolio da ga ona i zaustavi i svojim primerom ulio je nadu milionima obolelih od ove bolesti.

7. "Majka" (12. maj)

Istog dana stiže i dugoočekivani akcioni triler sa Dženifer Lopez u glavnoj ulozi.

Poznata pevačica i glumica tumači lik plaćene ubice, koja izlazi iz senke, kako bi zaštitila svoju ćerku.

8. "High Desert" (17. maj)

Serija od osam epizoda "High Desert" (Apple TV Plus) prati bivšu zavisnicu od narkotika, koja pokušava da kao privatna istražiteljka započne novi život posle smrti majke.

Prvu epizodu koja će biti dostupna od 17. maja režirao je Ben Stiler, a glavne uloge poverene su Patriši Arket, Metu Dilonu i Bernadet Peters.

9. "Spy/Master" (19. maj)

Smeštena u vreme Hladnog rata, ova serija na HBO Max prati izmišljenog lika Viktora Godenija, kao desne ruke rumunskog diktatora Nikolaja Čaušeskog. Godeni je istovremeno i tajni agent KGB-a i mora da pobegne iz Rumunije, pre nego što bude razotkriven. 

On koristi diplomatsko putovanje u Nemačku kao priliku da ode u Sjedinjene Američke Države i napusti obe "stolice" na kojima je do tada sedeo. 

10. "Fubar" (25. maj)

Arnold Švarceneger dobio je prvu televizijsku ulogu karijeri i to u novoj Netfliksovoj seriji "Fubar".

On tumači lik Luka Brunera, robusnog, grubog i simpatičnog mrzovoljnog tipa. Ima odraslu ćerku, koju igra zvezda filma "Top Gan: Maverik" Monika Barbaro. Njihov odnos je doveden u pitanje kada oboje saznaju da je drugi radio kao operativac CIA.

Nakon ove spoznaje, primorani su da rade zajedno kao partneri i razviju novi odnos u pozadini eksplozivne akcije i špijunaže.

Inače, "Fubar" je žargonski akronim koji je nastao u američkoj vojsci i označava nepopravljivu grešku.

Komentari (0)

Kultura