Aktuelno iz kulture

Luke Black putuje u Liverpul: Biću najzadovoljniji ako uđem u finale Evrosonga

Komentari

Autor: Tanjug

28/04/2023

-

16:53

Luke Black putuje u Liverpul: Biću najzadovoljniji ako uđem u finale Evrosonga
Luke Black - Copyright FoNet/Aleksandar Barda

veličina teksta

Aa Aa

Predstavnik Srbije na "Pesmi Evrovizije" Luke Black danas je na svečanosti u sedištu Radio-televizije Srbije (RTS) ispraćen na put u Liverpul, gde će nastupiti 9. maja u prvom polufinalu najpoznatijeg televizijskog muzičkog takmičenja.

Pred brojnim novinarima i zvanicama, Luki je zastavu Srbije uručila prošlogodišnja predstavnica naše zemlje na "Evroviziji" pop pevačica Konstrakta.

FoNet/Aleksandar Barda

 

"Zabavi se tamo i pokušaj da osetiš sve što se dešava. Srećno Luka", poručila je Konstrakta.

Black je rekao da mu je velika čast što predstavlja Srbiju na "Evroviziji", a izveo je prisutnimа i svoju takmičarsku pesmu "Samo mi se spava". 

"Nadam se da će se trud isplatiti. Jedva čekam da idem tamo, da se zabavim ali i da vredno radim", rekao je pevač.

"Voleo bih da nastup izvedem dva puta"

Pop pevač istakao je da bi bio najzadovoljniji da kao predstavnik Srbije prođe u finale "Pesme Evrovizije".

"Mnogo smo se pomučili oko nastupa, pa bih voleo da ga dva puta izvedem", rekao je Blek novinarima

Što se tiče njegovih izgleda u nastupu u prvom polufinalu 9. maja, Blek je rekao da mesta u kladionicama mnogo fluktuiraju i bolja slika se vidi tek kada krenu probe.

"Dok ne nastupim prvi put ne mogu da razmišljam o plasmanu. Tek tad ću znati šta treba da ispravim i da li ću da budem u top 10", rekao je pevač.

Blek je rekao da očekuje da će u Liverpulu imati više samopouzdanja nego prilikom pobedničkog nastupa sa "Samo mi se spava" na "Pesmi za Evroviziju".

"Mislim da je to najbitnija komponenta. Ali definitivno osećaj nastupa u Srbiji mi je mnogo prirastao srcu. Ali biće na većoj sceni tako da smo ga prilagodili da me ne bi pojela scena", otkrio je Blek.

Srpski evrovizijski predstavnik je rekao da je u međuvremenu dobio dosta komentara za svoj nastup, pozitivnih i negativnih, i da ih je shvatio kao konstruktivnu kritiku, što će se videti u Liverpulu.

Blek je rekao da su mu prve uspomene na Evroviziju nastupi Željka Joskimovića i Ukrajinke Ruslane, i da mu je drago zbog podrške koju je dobio od evrovizijske pobednice Marije Šerifović. 

Glavna urednica Zabavnog programa RTS Olivera Kovačević je poželela muzičaru mnogo uspeha u nastupu na "Evroviziji", da krene putem Konstrakte koja je, sa pesmom "In corpore sano", "ostavila trag, i to ne samo u Srbiji i regionu, nego i mnogo šire.

FoNet/Aleksandar Barda

 

Kovačević je napomenula da su se Blekov kreativni tim iz Srbije i Londona potrudili da naprave sve što je potrebno za njegov nastup, a dobili su i pohvale britanskog kraljevskog para da im se dopala rekvizita srpskog predstavnika.

"Verujemo u njegovu kreativnost, entuzijazam i da će ostati budan mnogo neprospavanih noći", poručila je Kovačević.

Prisutnima u Takovskoj 10, obratio se ambasador Ukrajine Volodimir Tolkač koji je podsetio da je njegova zemlja pobedila na "Evroviziji" pre godinu dana i stekla  pravo da bude domaćin takmičenju, što ne može ostvariti "usled ruske agresije i punog rata".

"Ova godina je pokazala da naša snaga leži u jedinstvu. Saveznici su nam pritekli u pomoć. Velika Britanija je preuzela odgovornost da bude domaćin i zahvalnim smo im na tome", rekao je Tolkač. Prema njegovim rečima, Black ima velike izglede da pobedi. 

Ambasadorka Velike Britanije Šan Makleod je istakla da je rat onemogućio Kijevu da pokažeke svoje poznato gostoprimstvo i da su u znak solidarnosti sa građanim Ukrajine ponudili da domaćin "Evrovizije" bude Liverpul.

"Nije slučajno izabran. To je grad muzike, dinamične kulture i grad različitosti. Rodni grad Bitlsa", naglasila je Makleod koja je poželela puno sreće Bleku.

Program ispraćaja Bleka srpske delegacije koji za nekoliko časova leti za Liverpul vodile su voditeljke RTS-a Dragana Kosjerina i Kristina Radenković.

Komentari (0)

Kultura