Aktuelno iz kulture

Reditelj Dejmijen Šazel predsednik žirija Filmskog festivala u Veneciji

Komentari

Autor: Tanjug

05/05/2023

-

15:16

Reditelj Dejmijen Šazel predsednik žirija Filmskog festivala u Veneciji
Dejmijen Šazel - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Američki reditelj Dejmijen Šazel predsednik je žirija glavnog takmičarskog programa jubilarnog 80. Međunarodnog filmskog festivala u Veneciji, koji će biti održan od 30. avgusta do 9. septembra, najavili su danas organizatori.

Bord direktora Venecijanskog festivala je na predlog umetničkog direktora Alberta Barbere izabrao i za predsednicu žirija nagrade za najbolji debitantski film "Luiđi De Laurentis" francusku rediteljku Alis Diop, a njenog italijansko-američkog kolegu Džonasa Karpinjana u konkurenciji "Horizonti".

"Tokom deset dana svake godine grad umetnosti, Tintoreta, Ticijana i Veronezea postaje grad filma, a ja sam počastvovan i oduševljen što sam pozvan da predvodim žiri. Ne mogu dočekati da otkrijem novu gomilu odličnih filmova", poručio je reditelj.

Šazel je otvarao venecijansku Mostru u dva navrata sa filmovima "La La Land" (2016) i "Prvi čovek" (2018), dok je Diop za svoj debitantski film "Sveti Omer" prošle godine u Veniciji osvojila "Srebrnog lava" i nagradu "Luiđi De Laurentis".

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura