Aktuelno iz kulture

Duodrama "Pupin - poslednji san" izvedena večeras u Muzeju nauke i tehnike: Imaginarni susret majke i sina

Komentari

Autor: Tanjug

08/06/2023

-

22:51

Duodrama "Pupin - poslednji san" izvedena večeras u Muzeju nauke i tehnike: Imaginarni susret majke i sina
Duodrama "Pupin - poslednji san" izvedena večeras u Muzeju nauke i tehnike: Imaginarni susret majke i sina - Copyright Tanjug/video

veličina teksta

Aa Aa

Duodrama "Pupin - poslednji san", prema tekstu Vjere Mujović, u režiji Miloša Pavlovića, premijerno je izvedena večeras u Muzeju nauke i tehnike, u sklopu stalne postavke u galeriji "Aleksandar Despić". 

Lik Pupina tumači Dušan Matejić, a njegovu majku Pijadu igra Vjera Mujović. Reč je o jednom mogućem imaginarnom susretu majke i sina. 

Tanjug/video

 

Pupin, u dubokoj starosti, seća se svog života i postignuća - kao dečak, kao naučnik, patriota, imigrant, učesnik i svedok važnih istorijskih događaja. 

Majka sluša, teši, umiruje narodnim umotvorinama, psalmima, uspavljuje sina... Stručni saradnik na predstavi bila je Aleksandra Ninković Tašić, kompozitor Rade Radivojević, kostimograf Igor Todorović, dok se za scenski govor pobrinula Ljiljana Mrkić Popović. 

Tanjug/video

 

Tim čine i Una Pavlović, art dizajn, Mina Cvetinović Pavkov, video, Dragomir Nikolić, animacija i Milan Tvrdišić, fotograf.

Predstava "Pupin - poslednji san" će biti redovno izvođena u Muzeju nauke i tehnike u sklopu programskog segmenta muzejski teatar, a prva repriza zakazana je za utorak, 13. jun.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura