Aktuelno iz kulture

Džek Dimić igra glavnu ulogu u novoj američkoj seriji "Lust": "Snimanje počinje za nekoliko dana"

Komentari

Autor: Tanjug

12/06/2023

-

09:54

Džek Dimić igra glavnu ulogu u novoj američkoj seriji "Lust": "Snimanje počinje za nekoliko dana"
Džek Dimić - Copyright Tanjug/Sava Radovanović

veličina teksta

Aa Aa

Istaknuti glumac Željko Dimić ili Jack Dimich, koji živi i radi u Njujorku, igraće glavnu ulogu u predstojećoj televizijskoj seriji "Lust" američke produkcije. Najnovija serija, čije će snimanje krenuti tokom ovog leta, imaće za početak 37 epizoda, a Dimić će igrati fiktivnog junaka Majkla Malonea, profesora komparativne književnosti iz Njujorka.  

Snimanje će biti realizovano širom Evrope i Balkana, kako je navedeno iz produkcije. 

"Naravno, to je gotova stvar, odnosno već sam potpisao ugovor za TV seriju 'Lust'. Krećemo sa pripremama za nekoliko dana, a sa snimanjem za dve nedelje. Planirano je da snimamo celo leto”, istakao je Dimić za Tanjug.  

Glumac rođen u Kozarskoj Dubici (Bosna i Hercegovina), diplomirao je na čuvenom Li Strazberg institutu za film i teatar u Njujorku, gde su svoje talente usavršavali Robert De Niro, Dastin Hofman, Al Paćino, Marlon Brando.  

Tanjug/Sava Radovanović

 

"Biće naporno, jer sam dobio baš vodeću, glavnu ulogu u 37 epizoda, ali su serija, kao i moja uloga, odlično napisani”, naglasio je Dimić za Tanjug i otkrio da uskoro dolazi u Beograd iz Njujorka u kome živi više od dve decenije.  

Željko Dimić je Tanjugu rekao da su mu prijala snimanja domaćih TV serija u poslednje vreme, tako da je veoma zadovoljan svojim ulogama koje je ostvario u njima – špijunski istorijski triler "Vera" Nedeljka Kovačića (prvo je bio dugometražni film), paranormalna drama “Beležnica profesora Miškovića” (druga sezona) Miroslava Lekića, “Kalkanski krugovi” (druga sezona) Gordana Matića i Milana Karadžića.  

Takođe, u eri hiper produkcije srpskog igranog programa, Dimić je bio istaknut kao gostujući glumac u serijama – “Dinastija”, “Klan”, “Urgentni centar”, “12 reči”, “Državni službenik”, “Vojna akademija” (peta i finalna sezona), američko-srpskoj SF seriji “Predstraža” (The Outpost), filmu - akcionom trileru “Ključ”.  

Ranijih godina je manje snimao kod nas, osim uloga u filmovima “Turneja” Gorana Markovića i “Travelator” Dušana Milića.

profimedia

 

Nakon navedenih projekata, Dimić vredno radi na velikom ratnom filmu “Zlatni rez 42” Lordana Zafranovića, gde su mu partneri Predrag Miki Manojlović, Irfan Mensur, i drugi. 

Od domaćih filmova, godinama se odlaže nastavak apokaliptične priče “Volja sinovljeva” (Žarko Laušević, Sergej Trifunović, Svetozar Cvetkovih, Marta Bjelica, Igor i Petar Benčina), koju će Dimić nastaviti do kraja godine, kao i “Kofer”, gde igra sa Franom Lasićem.  

Podsetimo, u veoma produktivnoj filmografiji i projekata za mali ekran, Jack Dimić se istakao u ulozi Nikole Tesle za dokumentarni film i TV seriju “Teslin narod” (2018) Željka Mirkovića, koji mu je otvorio mnoga vrata za dalje uspehe.  

Tako je kroz karijeru koja traje duže od 20 godina, ostvario uloge u mnogim popularnim američkim serijama: “Red i zakon” (Law & Order), “Mesto zločina” (CSI), "Burn Notice", "Castle", “Crna lista” ("The Blacklist"), “Chuck”, "Elementary", "Sleeper Cell", "Undercovers", “Plava krv” (Blue Bloods), "Limitless”, "Startup", "Hawaii Five-O”.  

Komentari (0)

Kultura