Aktuelno iz kulture

Igoru Damnjanoviću nagrada "Slobodanka Caca Aleksić za najbolju režiju predstave za decu

Komentari

Autor: Tanjug

15/06/2023

-

23:52

Igoru Damnjanoviću nagrada "Slobodanka Caca Aleksić za najbolju režiju predstave za decu
Igoru Damnjanoviću nagrada "Slobodanka Caca Aleksić za najbolju režiju predstave za decu - Copyright Pixabay

veličina teksta

Aa Aa

Nagrada "Slobodanka Caca Aleksić" za najbolju režiju predstave za decu u sezoni 2021/22. svečano je uručena danas Igoru Damnjanoviću u pozorištu "Puž".

Nakon dodele, u "Pužu" je odigrana predstava "Razmaženi princ“, po tekstu Željka Hubača, Narodnog pozorišta iz Leskovca, za koju je Damnjanović nagrađen.

Primajući na sceni pozorišta "Puž" plaketu sa likom Aleksić u bronzi, povelju i novčani iznos, Damnjanović je istakao da mu je to prva nagrada za režiju, i da mu je drago što nosi ime žene uz koju je glumački i profesionalno sazrevao.

"Sve što sam naučio od Cace profesionalno, a o životu još više, utkano je u ovu predstavu. Svaki put kad bih razmišljao šta bi sa sceno u stvari razmišljao sam šta bi Caca uradila", poručio je Damnjanović. 

Nagrada za režiju je ustanovljena da prisustvo Slobodanke Aleksić (1941-2019) bude trajno sačuvano u životu pozorišta za decu i podstakne nove stvaraoce, a dodeljuje se isključivo za režiju predstava za decu koje je Aleksić unapređivala, razvijala i dala posebno obeležje.

Odluku o nagradi Damnjanoviću doneo je žiri u kome su Tanja Peternek, Ana Zdravković i Jug Radivojević. 

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura