Aktuelno iz kulture

Zvezde svetske operske scene Ana Netrebko i Jusif Ejvazov stigli u Beograd

Komentari

Autor: Tanjug

20/06/2023

-

13:11

Zvezde svetske operske scene Ana Netrebko i Jusif Ejvazov stigli u Beograd
AP/Luca Bruno - Copyright AP/Luca Bruno

veličina teksta

Aa Aa

Najveća operska diva današnjice Ana Netrebko i slavni tenor internacionalne karijere Jusif Ejvazov ovog jutra stigli su u Beograd gde će sutra uveče nastupiti u okviru programa festivala Belgrade River Fest.  

Oni su u naš grad stigli nakon velike premijere opere "Aida" u Veroni, koja je izazvala veliku pašnju svetske javnosti. 

Umetnici su u Beogradu prvi put, a dobrodošlicu im je poželela direktorka festivala Belgrade River Fest Jelena Vuksan i prenela im da je publika u Beogradu počastvovana njihovim dolaskom i koncertom koji će održati baš na Svetski dan muzike. 

"Ovo je velika čast za našu zemlju. Belgrade River Fest ostvaruje svoju viziju da u jedinstvenom koncertnom prostoru dvorane na otvorenom, na platou Geozavoda u Beogradu na vodi, predstavi domaćoj publici vrhunske umetnike i muzičke velikane. Ove godine, čast nam je da ugostimo najveću primadonu 21. veka i njenog supruga, tenora internacionalne karijere koji će nastupiti u pratnji Simfonijskog orkestra i hora RTS-a. Ponosni smo što Belgrade River Fest povezuje svetske i domaće umetnike. Posebno nas raduje veliki odziv publike i jedva čekamo da sutra uveče otvorimo festival", izjavila je Jelena Vuksan. 

Ulaznice za operski gala spektakl na Svetski dan muzike dostupne su na svim prodajnim mestima Ticket Vision-a i online na tickets.rs.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura