Aktuelno iz kulture

Bojana Stefanović o Nušićevoj predstavi "Autobiografija": Inspirativnije mi je da igram dečaka Simu, nego fatalne žene

Komentari

Autor: Tanjug

27/06/2023

-

10:11

Bojana Stefanović o Nušićevoj predstavi "Autobiografija": Inspirativnije mi je da igram dečaka Simu, nego fatalne žene
Bojana Stefanović - Copyright Tanjug/Rade Prelić

veličina teksta

Aa Aa

Predstava "Autobiografija" po čuvenoj knjizi Branislava Nušića, premijerno će se odigrati 27. juna na Belefu. Dečaka Simu u ovoj komediji igra glumica Bojana Stefanović koja kaže da je za nju ova prilika "velika radost". 

Uz nju u predstavi glume mlada koleginica Ana Pavićević, Nebojša Rakočević, a tu su i Nikola Ranđelović i Tara Đurašinović.

"Anja i ja često na sceni, tokom proba, ne izdržimo da sklopimo dve rečenice da jednu drugu ne zasmejemo. A meni je izuzetno drago što radim sa Rakočevićem. Cenim ga kao glumca i umetnika, a nisam imala prilike do sada s njim da radim", istakla je glumica.

Stefanović je rekla da joj je ovo druga saradnja sa rediteljem Nebojšom Broćićem nakon "Tamnih drvoreda" u decembru, i da je u pitanju "radost pozorišta, bez nekih trzavica i situacija".

"On toliko lepo vodi probe i proces, ima veliku bukvalno zaljubljenost u pozorište koja posle nekog vreme i kod najvećih stvaralac može da uđe u ravnu fazu, a kod njega je na vrhuncu", rekla je Stefanović.

Podsetivši da ju je kroz karijeru pratio poziv da igra lepe, fatalne i zavodljive žene, Stefanović je dodala da je ona ipak "apsolutno dečak Sima".

Tanjug/Rade Prelić

 

"Meni je to mnogo bliže, lakše, zabavnije i inspirativnije nego da igram fatalne žene. Mnogo više sam drug ortak, dosta nosim te muške energije kroz život. To se ne vidi na prvu loptu. Imam i žensku energiju, ali nešto što nosim više naginje dečačkoj energiji", istakla je glumica.

Prema njenim rečima, "Nušić teče, jedno proizilazi iz drugog" i lično joj "apsolutno pristaje kao par rukavica".

Govoreći o komadu "Deca", rađenom po nagrađenom romanu Milene Marković u Narodnom pozorištu, Stefanović je istakla da je to "izuzetna predstava koja potvrđuje da ne postoji veća istina od umetnosti". 

"To je najbolji vid terapije, i za nas i za gledaoce. To je bilo zahtevno igrati i pre 3. maja, a nakon toga svaki put je zahtevno. Sigurno je prvi trenutak kada proživljavam ono što je najlepše u umetnosti - katarza. U apsolutnoj svojoj suštini, a vidim to se dešava i kod publike", rekla je glumica.

Stefanović je dodala da "posle svake katarze dođe pročišćenje i onda smo lakši i bolji i pametniji i više imamo ljubavi za svet oko sebe".

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura