Aktuelno iz kulture

Bojan Cvjetićanin iz benda "Joker Out": Mogli bi više da sviramo u Srbiji

Komentari

Autor: Tanjug

29/06/2023

-

12:32

Bojan Cvjetićanin iz benda "Joker Out": Mogli bi više da sviramo u Srbiji
Bojan Cvjetićanin iz benda "Joker Out": Mogli bi više da sviramo u Srbiji - Copyright Tanjug/Igor Stanić

veličina teksta

Aa Aa

Slovenački pop rok bend Joker Out već neko vreme ima veliki broj obožavalaca u Srbiji, koji su sinoć imali zadovoljstvo da ih slušaju na prvoj večeri Arsenal festa. Ljubav je očigledno obostrana, budući da su nakon nedavnog nastupa na Beer festu u Beogradu poželeli da što češće sviraju ovde.

"Uspeh u Srbiji nam je bio velika inspiracija i motivacija, iz tog razloga pesma na srpskom jeziku 'Demoni' je i bila razlog da smo želeli da dođemo na srpsko tržište. Na Beer festu smo bili baš očarani reakcijama publike. Bubnjar Jure mi je rekao sledećeg dana: 'Ja bih samo u Srbiji da sviram', istakao je frontmen i pevač Bojan Cvjetićanin, i dodao: "Nismo mogli da sanjamo da nam se dešava ovako nešto, nemam reči, stvarno smo oduševljeni".  

Grupa "Joker Ou"t osnovana je  2016. godine, a tek nedavno su objavili dva studijska albuma - "Umazane misli" (2021) i "Demoni" (2022).  Bend, pored Cvjetićanina koji je glavni vokal, čine Kris Guštin i Jan Peteh - gitare i prateći vokali, Jure Maček – bubnjevi i Nace Jordan - bas, prateći glas. 

Tanjug/Igor Stanić

 

Veliki uspeh postigli su na protekloj Evroviziji održanoj u Liverpulu, gde su nastupili sa pesmom "Carpe Diem".

"Iskustvo je bilo vrlo pozitivno, maksimalno smo se zabavljali u celom procesu. Upoznali smo 36 novih muzičkih umetnika. Na kraju nam je bilo kao neko školsko putovanje po Evropi", kaže Bojan.

Iako neguju muziku sličnu britpopu, neguju specifičan stil, budući da je svako od članova tokom odrastanja slušao različitu muziku. Cvjetićanin kaže da je on najviše voleo eks-ju rok.

"Takođe obožavam pop muziku iz bivše Jugoslavije, posebno Zdravka Čolića. Svima su nam bendovi 'ABBA', 'The Beatles' ili 'Arctic Monkeys' velika inspiracija. Stvarno se ne sekiramo oko toga kako pesme zvuče - stvaramo muziku koja se nama sviđa i verujemo ako je iskreno nama dobra muzika, biće i ljudima koji nas vole", zaključio je za pevač.

Nakon Beograda i Kragujevca, bend se sprema za jesenji koncert koji će održati u Novom Sadu – Studentskom kulturnom centru (SKCNS) Fabrika, 28. oktobra u organizaciji agencije "Charm Music Serbia".  

Komentari (0)

Kultura