Aktuelno iz kulture

Rasprodat koncert Nemanje Radulovića na Tašmajdanu

Komentari

Autor: Tanjug

29/06/2023

-

16:48

Rasprodat koncert Nemanje Radulovića na Tašmajdanu
Rasprodat koncert Nemanje Radulovića na Tašmajdanu - Copyright Promo/Sever Zolak

veličina teksta

Aa Aa

Koncert violiniste Nemanje Radulovića na  stadionu "Tašmajdan" 3. jula je rasprodat, saopštio je danas organizator Centar beogradskih festivala (CEBEF).

"Tražila se danima karta više, a sve ulaznice su prodate nedelju dana pre koncerta", naveo je CEBEF.

Radulović će na Tašmajdanu sa svojim kamernim ansamblom Double Sens izvesti, između ostalog, numere sa novog albuma "Roots", na kome se nalaze "Što te nema", pevačice Jadranke Stojaković, "Đelem, Đelem", "Makedonsko devojče" i druge.

Publika će tokom koncerata u Beogradu, a kasnije i u Ćupriji, Kraljevu i Čačku moći da nabavi svoj primerak albuma "Roots", dok će se najomiljeniji srpski violinista, nakon nastupa, družiti sa svojim vernim fanovima i potpisivati album.  

Profimedia

 

Album "Roots" je izdanje štampano na vinilu ekskluzivno za tržište Srbije zahvaljujući saradnji koju izdavačka kuća Mascom ima sa partnerima iz Warner Classics. Ovo specijalno izdanje ima sedamnaest pesama koje su ukorenjene u različitim tradicijama sveta, od romske, srpske i makedonske, sve do japanske.

Nemanja Radulović je povodom izlaska ovog albuma izjavio: "Tokom perioda pandemijskog zaključavanja imao sam vremena da razmišljam o muzici. Pokušao sam da je stvaram, pokušao sam da vežbam ali nisam mogao. Međutim, shvatio sam koliko muzika može da poveže ljude, kroz svoju nevinu radost. Bilo je sasvim očigledno da je to jedino što mogu da ponudim svetu s obzirom na novonastalu situaciju. Moja namera je bila da svet ujedinim kroz muziku i to kroz tradicionalnu iz koje je klasična muzika potekla. Pesme koje sam izabrao za ovaj album su meni lično veoma drage i sve su vrlo intimne. Želim da svako od vas kroz ovu muziku otkrije svet u kome ne postoje granice".

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura

Porodica sa supermoćima, novi Sajnfildov projekat i Dženifer Lopez u svemiru: Nove serije i filmovi u maju na Netfliksu